Selected News vann övertygande

Selected News spräckte segernollan för sin nya tränare Svante Ericsson.
Trots ett lopp utvändigt om ledande Chapuy, klev han ifrån till en övertygande fullträff.
– Det kändes väldigt skönt. Hästen har en ruggig inställning, sa tränare Ericsson.

Selected News är hästen som tidigare tränades av Hans-Owe Sundberg och som ordnade Sundbergs sista seger som tränare innan denne gick i pension. Svante Ericsson var killen som fick äran att ta över träningen av topphästen som fram till torsdagens lopp i Örebro var segerlös i tre starter hos nya tränaren. Men nu kom en efterlängtad fullträff och Selected News visade verkligen att han är på rätt väg. Trots ett lopp utvändigt om ledande Chapuy, slog han klorna i denne på upploppet och klev ifrån till en lätt seger. Vinnartiden blev 1.13,5/2100a och i jänkarvagnen – som hästen tävlade i för första gången – satt Magnus A Djuse.
– Det kändes väldigt skönt. Hästen har en ruggig inställning och nu siktar vi eventuellt på Harper Hanovers om hästen kommer med där, sa tränaren Svante Ericsson.

Daniel Redén blev hundraprocentig på V64 när han reste till Örebro med två hästar och det blev seger för båda två. Först ut var nyförvärvet från USA, Shirley Goodness, som Redén ropade in på auktion i fjol för 200 000 dollar. Hästen har tidigare tagit tio segrar på 23 starter och tävlat i de största unghästloppen i USA. Nu var det debut på svensk mark och Shirley Goodness hade inga som helst problem att vinna enkelt, efter att Örjan Kihlström kört till ledningen efter ett halvvarv och sedan fått bestämma tempot efter behag.
– Det var en väldigt bra början. Det blev inte mycket till lopp men hon klippte med öronen över mål och det såg bra ut, sa Daniel Redén.
Solvalla-tränaren fick även se sin Illfindmywayhome ta andra raka segern när hästen ledde från start till mål i V64-avslutningen. Comes With Age fick chansen från rygg på ledaren vid upploppet början och utmanade, men Illfindmywayhome sträckte snyggt på sig och gick undan till en säker seger för Örjan Kihlström.

 

Skapad: 2022-05-12