Don Fanucci Zet avstår Prix d'Amerique

Febersjuke elitloppsvinnaren Don Fanucci Zet kommer inte att starta i Prix d'Amerique.
- Nu får hästen ta det lugnt och ta igen sig i Belgien och hitta tillbaka till sig själv. Sedan fokuserar vi på den svenska säsongen istället, säger Daniel Redén till travronden.se.

Förra helgen debuterade regerande elitloppsvinnaren Don Fanucci Zet på Vincennes.
Resultatet blev ett sjundepris och prestationen var sämre än förväntat.
I veckan framkom att hästen drabbats av feber och nu skrinlägger tränaren Daniel Redén satsningen mot världens tuffaste travlopp Prix d’Amerique.
- Det visade sig att det fanns något som låg och grodde och bröt ut i en ganska hög febertopp. Sedan tycker jag att han trots allt gjorde ett ganska bra lopp på Vincennes. Han ska inte skämmas för den insatsen. Men vi håller på med levande djur och han har haft något virus i kroppen och är det något vi människor lärt oss de senaste åren är det vad som gäller med sjukdomar. Nu får hästen ta det lugnt och ta igen sig i Belgien och hitta tillbaka till sig själv. Sedan fokuserar vi på den svenska säsongen istället, säger Daniel Redén till travronden.se.
Don Fanucci Zet har segrat i 16 av 29 starter i karriären och sprungit in 9,6 miljoner kronor. Segern på 1.08,9/1 609 meter autostart på Solvalla i maj var den snabbaste finaltiden i Elitloppets historia.

Skapad: 2022-01-13