På söndag jagar Fluttershy A.F fjärde raka

En högst lovande upptakt av karriären. Nu jagar Fluttershy A.F fjärde raka segern.
Men tränaren Eric Martinsson varnar även för stallkamraten.

Söndagsnöjet Grand Slam 75 körs på Mantorp och en jackpot gör att det är extra mycket pengar att spela om. Axevallas Eric Martinsson går mot ett starkt tränarår och från västgötaslätten har han med sig ett riktigt spännande sto.
5 Fluttershy A.F (GS75-2) har fått en allt annat än blygsam början av karriären. Efter en tredjeplats i debuten har fyraåringen plockat tre raka segrar, alla förresten tagna just på Mantorps oval.
– Hon gjorde det bra i debuten också, så hon har gått bra varje gång och det är väl bara att hoppas att det fortsätter så. Vi fick ett bra läge nu, så det blir att prova framåt.

Vid samtliga sina tre raka segrar har Fluttershy A.F hittat till ledningen, en position som hon uppenbarligen trivs i. Den här gången blir det debut med autostart, men tränaren är förvissad om att hon ska reda ut det också.
– Förhoppningsvis kan vi ta oss till ledningen igen, men vi får se vad Jorma Kontio hittar på också, han körde väl rätt så resolut med sin häst senast (8 Zeus Grif reds.anm.). Vi får ha lite olika planer för henne, men det är klart att det vore kul om vi fick se henne i ledningen. Det är bra driv i henne, hon öppnar nog bra bakom bilen också då hon lägger mycket mark under sig, säger Eric och inflikar:
– Det är en märr som inte gjort så många lopp än så vi vill ha en bra position med henne, hellre i ryggar än i dödens exempelvis.
Det känns som en bra vinstchans igen?
– Ja, jag tycker absolut att hon ska streckas.

Stall Martinsson har ytterligare en adept med sig på GS75 som ska tas i beaktan av spelarna. För treårsstoet 10 Stepping Dreamgirl (GS75-3) har man hittat en spännande uppgift. I sulkyn finns skicklige Carl Johan Jepson.
– Hon har också bra form. Hon satt fast senast på Axevalla och gången före det fick hon en sen lucka men spurtade bra. Hon är rätt så bra i ordning för dagen och står bra inne i propositionsmässigt i det här loppet och här är det väl lite spetsläge ändå, trots tillägget.
Stepping Dreamgirl har begåvats med ett ensamt springspår på tilläggsvolten och då det bara hittas fyra hästar på startvolten, är tränaren alltså inne på att det skulle kunna bli en tidig ledning.
– Det vore tacksamt om vi kunde komma igenom från start i alla fall, ”Calle” brukar ju få iväg dem bra från springspåren också, men det är klart att han får ta det som det kommer från start.
– Jag tycker inte man ska räkna bort henne här. Som sagt, hon satt fast med krafter kvar senast och hade förmodligen varit tvåa med lucka och hon står ju väldigt bra inne här jämfört med de på start så om vi kan hämta in dem direkt är det intressant.
Skor på hovarna gäller för alla från 1 december. Hur funkar det?
– Hon har gått med järnskor fram hela tiden och barfota bak nu ett tag, men vi sätter på ett par lätta aluminiumskor bak nu, så det ska nog gå bra, avslutar Eric Martinsson.

Skapad: 2021-12-03