No Limit Express har en lämplig uppgift

No Limit Express har kommit igång sent i karriären.
Nu har det lossnat och på söndagen när GS75 ® avgörs på Bergsåker jagar han sig fjärde seger i rad.
- Äntligen börjar han visa sin kapacitet. Han har en lämplig uppgift och bör ha bra chans, säger hästens tränare Oscar Berglund.

Östersundstränaren fick in No Limit Express i stallet i början av året och det har tagit tid att få fason på fyraåringen.
- Han är lite av en ”late blommer”. Kapacitet har han alltid visat, men han har helt enkelt inte varit redo mentalt och varit omogen, berättar Berglund.
No Limit Express galopperade i debuten i augusti, men efter det har polletten trillat ner och hästen har tagit fyra segrar och ett andrapris. Han kommer till Bergsåker med tre raka triumfer.
- Han har varit värd att vänta på. Han är stark och har rätt inställning. Han blir bättre och bättre och de två segrarna på slutet har han tagit utvändigt ledaren och det är inte vilken häst som helst som pallar det. Han har som många hästar efter Readly Express en växel till när han kommer in på upploppet.

På söndag kommer No Limit Express att bli hårt betrodd på GS75 och det förvånar inte tränaren.
- Jag har väl ingen jättekoll på vad han möter. Hästen tävlar i en ganska låg klass för tillfället och det är passande förutsättningar för honom och jag har inget att anmärka på så här långt. Han tränar som han ska och allt ser bra ut. Eventuellt får han tävla med skor bak, men det oroar inte. Den senaste månaden har han tränat med skor och brodd.
För många hästar är det sluttävlat när året går mot sitt slut, men No Limit Express lär få starta på ett tag framöver.
- Så länge han visar sådan form som han gör nu och han är frisk och fräsch så ser jag ingen anledning att ställa av honom. Han kom igång sent och har en del att ta igen och det hoppas jag att vi ska kunna göra - och en start på V75® är väl inte omöjligt om allt känns som det ska.
Oscar Berglund har en av landets högsta segerprocent och är nöjd med året.
- Jag är jättenöjd. Hästarna tävlar jämnt och bra. Tyvärr så har väl några tilltänkta topphästar fallit ifrån av olika anledningar och det är sådant som händer och något man får räkna med. Jag ser fram emot nästa år och hoppas att hästarna får vara friska och fräscha. Jag har väldigt fina hästar att jobba med och det är väldigt inspirerande att gå till stallet varje dag.

Skapad: 2021-11-25