Extreme hade uppvisning i N.J. Koster Memorial

Danmarks bästa häst fortsätter att leverera.
På söndagen vann Extreme anrika N.J. Koster Memorial i Köpenhamn.
- Jag jämför honom med Michael Laudrup, en av de elegantaste fotbollsspelare vi har haft, sa topphästens tränare och kusk Steen Juul.

Charlottenlund stod värd för veckans GS75® och russinet i kakan var N.J. Koster Memorial. Så värst mycket spänning bjöd förvisso inte årets upplaga på, men väl en uppvisning signerad Extreme. Fjolårets danske derbyvinnare har i år tagit steget upp i den äldre eliten och från ledningen bärgade han nu säsongens åttonde seger i trettonde starten.
- Han är en sådan atlet, han är klok och lyssnar på mig hela tiden, en njutning att köra, sa Steen Juul, som nu tar hästen till vinterträning för att bygga upp honom inför nästa års storlopp.
- Jag hoppas så klart att vi kan vara med i de stora loppen. Det tror jag också för de springer inte ifrån honom.
Fortsätter hästen på den inslagna vägen lär han stå högt på önskelistan hos Solvallas sportchef Anders Malmrot i maj.
- Det är varje hästägares dröm att vara med i Elitloppet, och det är även min dröm att vara med där igen, så det siktar vi på, sa Juul.

I stoeliten var frågan på förhand Call Me Brodda eller Ultra Bright? Svaret blev Henbianca Boko. Ultra Bright galopperade dubbelt och Call Me Brodda gjorde ingen av sina bättre prestationer från ledningen. Men Jan Dahlgård-tränade skrällen Henbianca Boko visade bländande form när hon med en virvlande spurt tog sin andra raka seger.
- Det var ett jättefint sto. Hon gjorde allting rätt och kändes fin hela vägen. Jan sa att en det är en häst som man ska köra avvaktande med och det var inte så mycket mer jag kunde göra än att spara speeden, sa segerkusken Jörgen Sjunnesson.

Dagen till ära avgjordes också finalerna i Danskt Avelslöp för treåringar och i stoavdelningen blev det favoritseger från ledningen för Knud Mönsters kulltopp Go On Gardenia. Även i grabbarnas lopp blev det favoritseger genom Get A Wish och Bo Westergård. I ett högklassigt fyraåringslopp kördes Morten Juul-tränade First Blood till seger av Birger Jörgensen och han satte även dit Lindhardt Jensen-tränade jätteskrällen Armani Hyrdehöj. När Fredrik Persson tog revansch för Ultra Brights debacle med Arvid S.H. i den sista avdelningen inom GS75 landade utdelningen för sju rätt på 246 088 kronor.

Skapad: 2021-11-21