Catch Me A Winner är den med det bästa läget

Steen Juul är den största i dansk travsport genom alla tider.
Nu gästar den mångfaldige championtränaren V86® med fyra hästar - där ingen är speciellt hårt betrodd.
– Jag tror på bra prestationer för alla och Catch Me A Winner är den med det bästa läget. Han har lopp i kroppen och nu blir det barfota runt om, säger Juul.

För drygt tre veckor sedan tog Steen Juul, 71, sin tränarseger nummer elva i det danska Derbyt när han styrde in Festival of Speed först över mål. Den fyraårige hingsten har varit outstanding i den danska kullen, även om segerraden bröts i lördags kväll i Ålborg där det blev galopp från innerspåret bakom bilen.
Men när nestor Juul reser över sundet för att tävla i Sverige är det ofta i angeläget ärende.
– Man tror ju när man anmäler att hästarna är så pass bra att de ska kunna räcka. Sedan vet man ju inte spår och motstånd innan men man anmäler ju när hästarna känns bra och är i form, säger Steen Juul.
– Det är ju tuffare konkurrens i Sverige och jag vet vad som krävs för att de ska räcka där. Nu har vi fyra till start på V86 och där två av dem har bra spår. Jag tycker väl inte att jag har några jätteheta chanser att vinna men man vet ju aldrig. Ett par bra platschanser och eventuella skrällbud kan man väl kalla dem för, fortsätter han.

Steen Juul reser till Åby under onsdagen och börjar med Catch Me A Winner i den inledande avdelningen. Det är en häst med hög segerprocent som nu har ett lopp i kroppen efter ett långt tävlingsuppehåll. 
– 2 Catch Me A Winner (V86-1) gick i ledningen i comebacken och jag använde honom rätt från start för att svara ledningen. Hästen gjorde ett godkänt lopp men det fattades lite i första starten på så länge. Han borde vara betydligt bättre till den här starten och han har känts fin i träningen. Han är hygglig från början utan att vara något raket. Vanligtvis så räcker han i den här klassen som han är i och anledningen till det långa uppehållet är att han hade lite problem med sina framben i våras. Vi kopplade av honom på sommaren när det går som snabbast i loppen och har siktat mot hösten och vintern istället. Han gick med skor senast men nu blir det barfota runt om. Jag tycker inte att han är helt borta, säger Steen Juul.

Vad säger du om dina övriga tre hästar på V86?
– 3 Farasi Surprise (V86-3)
tillhör snäppet under de bästa fyraåringarna i Danmark. Han var med i derbytuttagningarna utan att kvala in och var sedan femma i Derby Consolation. Senast var han trea på Åby men Peter Ingves tyckte att hästen var lite seg från bakspåret. Han hade ingen riktig feeling att han tog i ordentligt. Nu är det lite tätare starter och det kan vara ett plus och han öppnar normalt. Jag känner till de andra för dåligt men hästen känns okej och är stark så distansen är inga problem. Han gick barfota bak senast och det blir samma igen. Hästen tävlar alltid med skor fram.
– 9 Chablis D.K. (V86-5) har varit borta från tävlandet i drygt tre månader och haft en träningsperiod istället. Han har mest gått ridträning men även ett par sulkyjobb. Hästen känns okej och är stark så den långa distansen är en fördel. Det blir barfota runt om och det är så han brukar tävla.
– 11 F.The Big New (V86-7) vann Consolation till Stoderbyt senast men då gick hon i ledningen och hästen är klart bäst när hon får gå med där framme. Därför är spår elva ett helt iskallt läge för henne. Hästen är i form men jag ligger lågt därifrån och är nöjd med en premie, säger Steen Juul.

Skapad: 2021-09-20