Sister Sledge vann femte raka

Hon köptes i första hand för aveln.
Men hon har mycket ogjort på tävlingsbanan.
Sister Sledge är fortsatt obesegrad på svensk mark efter Fyraåringsstjärnan på Gävletravet.
- Jag har haft många väldigt bra tjejer i stallet och hon tillhör de allra bästa, sa tränaren Daniel Redén.

Fem ettor i resultatraden är amerikanskan Sister Sledges facit sedan hon i vintras kom till Sverige och Daniel Redén. Under elitloppshelgen i maj vann hon Fyraåringseliten och i juli tog hon hem finalen av Norrlands Grand Prix. När nu Fyraåringsstjärnan lades till meritlistan behövde hon inte visa hela sitt register. Visserligen tvingades Örjan Kihlström köra 1.07,6 första 500 meterna för att komma till ledningen men väl där var det spel mot ett mål. Varvet nåddes på 1.10,5 och i mål stannade klockan på kilometertiden 1.10,8 över 1 640 meter med bilstart – banrekord för fyraåriga ston.
- Hon har gjort det fantastiskt. Vi har byggt långsamt för hon ska förhoppningsvis tävla på, Jag tror och hoppas att hon ska få en fin vinter och bygga upp sig ännu mer. Då tror jag att hon kan bli ännu vassare. Hon har en jäkla talang med fin teknik och väldigt snabb i benen, sa Daniel Redén.

Oskar Kylin Bloms Chestnut fick den otacksamma uppgiften att trava utvändigt om värste konkurrenten Versace Face men i en härlig upploppsstrid avgjorde han till seger.
- Det var inte så jag hade önskat att loppet skulle bli men jag vet att jag har en väldigt bra häst och litar fullt ut på honom. Men jag känner mig lite taskig för jag kör inte så snällt med honom, sa hemmaprofilen.
I finalen av B-tränaserien tog Anders Pålerfält karriärens första kuskseger med egenägda Cape Town, tränad av Anette Ekström.
- Det var första segern i 21:a starten och det är väl andra gången som jag är placerad, men jag brukar inte köra så här fina hästar. Han var fantastiskt bra. Jag hade fulla linor hela vägen in i mål och det fanns krafter kvar, sa segerkusken.
Två kallblodslopp avgjorde inom V64 och där blev det enkla segrar för Öystein Tjomslands Tinder Lars (Ulf Ohlsson) och Jan-Olov Perssons Bellfaks, Det låg jackpotpengar i sexrättspotten och sedan Jari Åkerfeldts Önas Nougat tagit hem den avslutande

Skapad: 2021-09-09