Milligan’s School förnedrade sina konkurrenter

En förkrossande uppvisning.
Milligan’s School närmast förnedrade sina konkurrenter i Axevallalöpning.
- Det är nästan så att man blir lite rörd. Han är ruggig hästen, berömde körande Ulf Eriksson efter en riktig cowboy-styrning.

Det torde vara den snabbaste öppning som körts över lång distans i Sverige.
Favoriten Handsome Brad laddades som väntat och höll hovarna främst in i första sväng. I normala fall hade det inneburit att utvändiga hästen gett upp och backat ner bakom.
Men Ulf Eriksson och Milligan’s School hade inte en tanke på att ta upp. Strax innan klockorna stannade på 1.06,4 första 500 så fann en frustrerad Carl Johan Jepson det för gott att ge sig och släppa förbi det frustande ångloket på utsidan.
Det var ett klokt beslut.
- Vi fick en halv längds övertag direkt från start, då var det bara att chansa och köra. Han höll för en riktigt hård öppning i Åby Stora Pris över tre kilometer för ett par år sedan så jag visste att han tålde det, kommenterade Eriksson sin vinstgivande taktik.

 

För Handsome Brad och övriga hästar i främre träffen blev alla rejält trötta.
Alla utom Milligan’s School.
Stefan Melanders åttaåring må ha sprungit in fyra miljoncheckar sedan han importerades till Sverige, men frågan är om han någon gång varit lika bra som nu.
Trots vansinnesöppningen kunde Ulf Eriksson defilera upploppet ner medan Milligan School ökade avståndet till klungan för varje steg.
Segertiden 1.11,6/2 640 meter autostart var en putsning av självaste Ready Express löpningsrekord från 2017.
- Han har krafter kvar i mål efter att ha sprungit en 1.11-tid över lång distans, det är en enorm häst. Man slutar aldrig att förundras över hur fräsch och fin han är. Det är inte den snabbaste hästen på speed, men när man kommer ner i 1.10-fart så känner man vilken motor det är. Det är att kul när man lättar på tömmarna så bara lämnar han dem. Jag har aldrig varit med om en häst som tål så hög fart så länge, njöt Eriksson.
Lika glad var förstås tränarsambon Catarina Lundström.
- Vad är det med hästen? Han är som en retad tiger. Han har levt om i boxen och är så jäkla laddad. Jag trodde att öppningen skulle bli för tuff, men han såg ju grym ut. Det är lite chock nu faktiskt, men kul att han får utdelning på den här formen. Det är en riktig hedershäst.

 

Axevallas signum är landets längsta upplopp och den inledande avdelningen gav prov på vad det kan betyda. Adde S.H. och Beartime satt sist vid ingången till rakan, men avslutade fortare än övriga vilket precis räckte för att hinna upp ledande Final Dream. Kuskpausande Peter Untersteiner kunde nöjt konstatera att den förre fick nosen först understödd av sonen Johan.
- Det var osannolikt att han skulle hinna fram, men det blev verkligen en scenförändring. Det här upploppet, det är något märkligt hur utslagsgivande det kan vara sista 30 meterna. Vi bara jublade, konstaterade Untersteiner senior.
Junior följde upp med att visa upp sitt styrkefenomen Maestro Crowe i bästa författning.
- Jag tänkte att jag kanske la en speed för mycket när jag försökte köra till ledningen och var rädd att den skulle i benen. Men det gjorde den inte. Han bara tågade på och var bara bäst. Nu går det att reglera honom nästan som en vanlig häst, det är skönt när utvecklingen går åt det hållet, konstaterade Johan Untersteiner sedan han sänkt motståndet utvändigt över tre varv.
En annan kusk som står vid sidan för tillfället är Joakim Lövgren. Men styrningen bakom Versace Broline kunde han inte ha gjort bättre själv. Peter Ingves angrep från kön i precis rätt läge och överrumplade ledande Havbergs Classic. Från ledningen har Versace Broline aldrig förlorat och den sviten höll han utan problem.

Nederländske sexåringen Zion Font gästade med 17 segrar på 20 starter och fick favoritförtroendet av spelarkåren. Det visade sig väl motiverat då hästen krossade motståndet den tunga vägen.
- Hästen gjorde ett otroligt lopp, han var verkligen stark och bättre än jag hade förväntat mig idag. Om han får fortsätta vara frisk så kommer han att utvecklas ännu mer, konstaterade körande Rick Ebbinge.
En annan utländsk favorit som höll var Alessandro Gocciadoros Amornero Roc. Mika Forss körde resolut till ledningen och hade allt under kontroll även om det tog emot sista biten.
Det innebar att utdelningen på V75 hade blivit löjligt låg om omgångens mest spelade häst Nymke Brigadoon också gjort sitt. Björn Goop såg ut att ha allt under kontroll i ledningen, men skuggande Dream of MoneyD.E. fick luckan kort före mål och exploderade förbi i ett imponerande speedryck för Hans Crebas.

Skapad: 2021-07-24