Aetos Kronos imponerade ännu en gång

Axevalla inledde sitt trippeltrav på fredagskvällen och det bjöds på fin sport.
Jerry Riordans Aetos Kronos imponerade ännu en gång stort för Magnus A Djuse.
- Det här är en av världens bästa hästar, det tror jag. Han kändes grymt bra och jag har aldrig känt honom så fin, sade Djuse.

Aetos Kronos inledde V64-spelet med att ta hem ett femåringslopp för Magnus A Djuse. Guzz Mearas fick öppna första varvet efter 1.16 samtidigt som Aetos Kronos sakta men säkert sökte sig fram utvändigt. Det blev en markant tempoökning på sista långsidan och som många gånger förr så plockade Aetos Kronos fram sin härliga inställning och vann säkert.
- Han är en fantastisk häst och man kanske får köra en sådan häst var femte år och det är bara att njuta. Det går inte att beskriva i ord hur det känns när han tassar 1.09-tempo sista varvet, fortsatte Djuse.
Imponerade gjorde också Timo Nurmos fyraåring Chiru. Claes Sjöström behövde inte trycka gasen i botten för att Chiru skulle ta ledningen. Hästen blev lite pigg och drog undan med ett par längders ledningen hela loppet. Chiru fortsatte i ett högt tempo och vann mycket lätt på vassa 1.11,9/2140 meter autostart.
- Det känns väldigt häftigt att sitta bakom honom. Han var nästan lite väl på hugget i dag och det bestämde han själv, sade Claes Sjöström.
Axevallas Heatlopp blev en stor uppvisning av Flemming Jensens Eros Zola för dagen körd av Erik Adielsson. Eros Zola fick tugga utvändigt ledaren i bägge heaten och det var helt enkelt så att Eros Zola bara var bäst den här dagen och belönades med hela 200 000 kronor.
- Jag tyckte att jag hade en väl så bra häst och kände mig trygg, sade Erik Adielsson.
I ett treåringslopp för ston öppnade Seventh Heaven snabbast för Christoffer Eriksson. Tempo var inte överdrivet högt och Seventh Heaven höll undan knappt före en piggt spurtande Afrodite Face.
Förra året vann Pacific Face Axevalla Maraton och han försvarade titeln för Giuseppe Lubrano. När han väl travat in sig så styrde Lubrano på och kunde överta ledningen dryga två varv från mål. Sedan var det lugna gatan och Pacific Face vann utan att behöva visa hela sitt register.
- Han travade faktiskt väldigt fint i dag och det blev väldigt enkelt, sade Giuseppe Lubrano.
Favoriterna radade upp sig och sex rätt gav 90 kronor och ingen utdelning på fem och fyra rätt vilket betyder att det blir jackpot på Solvalla på måndag.

Skapad: 2021-07-23