Marcus har två av loppets segerkandidater

I år är det tjugo år sedan Stefan Melander tog sin historiska seger med Scarlet Knight i Hambletonian.
När försöken till det mytomspunna loppet körs nästa helg har brorsonen Marcus minst två av loppets segerkandidater.
Svenskuppfödde Dancinginthedark M är kanske Nordamerikas hetaste treåring för dagen.

Förhoppningarna var stora i Marcus Melanders stall för två år sedan när Hambletonian avgjordes. Tränaren hade då den stora favoriten Greenshoe och dessutom Gimpanzee. Men båda fick i finalen sträcka vapen mot överraskningen Forbidden Trade. Nu två år senare, uppenbarar sig ett gyllene läge igen. Efter sin övertygande seger på 1.08,5 över 1609 autostart i ”genrepet” Stanley Dancer Memorial förra helgen, håller många Dacinginthedark M som årets förhandsfavorit.
– Han gjorde ett fantastiskt bra lopp. Det var ganska bra tempo och han fick ju gå som första häst i andraspår och avgjorde enkelt och det på en kanontid. Hästen har imponerat mer och mer för varje start under året och känns väl som en av favoriterna just nu, berättade Marcus i ATG Live-studion på onsdagen och fortsatte om hästen:
– Det driver väldigt bra för honom i steget och framför allt är han väldigt stark. När han väl får upp den där farten så kan han hålla den länge. Hästen har en så oerhört bra inställning till sitt jobb, han vill verkligen vara först.

Dacninginthedark M är uppfödd och ägd av Menhammar Stuteri. Pappa till supertalangen är ingen mindre än Prix d’Amérique-vinnaren Readly Express.
– Det är väldigt kul, framför allt för Margareta Wallenius-Kleberg och Menhammar. De har ju fött upp många fina hästar genom åren, men att ha en sådan här chans att vinna Hambletonian måste ju vara otroligt kul för dem, liksom det är för mig. Vi får hoppas det vill sig väl nästa vecka.

Dacningintedark M är ingalunda det enda Hambo-hoppet från Marcus Melanders stall. Muscle Hill-sonen Sonofamistery, som delägs av SRF Stable, ville inte vara sämre än stallkamraten och vann den andra avdelningen av Stanley Dancer Memorial och kom i mål på 1.08,6 på 1609 auto.
– Han gick ju väldigt bra också. Han hade galopperat två gånger i rad precis före mål, men nu hade vi gjort lite ändringar på honom. Hästen fick ett bra lopp men avgjorde ju väldigt enkelt när han väl fick fritt. Även han vann på en mycket bra tid och det väldigt bra ut för honom också.

Det har gått tjugo år sedan Stefan ”Tarzan” Melander stod för bragden att vinna Hambletonian med den legendariske Scarlet Knight. Är det här kanske året för en ny Melander-seger?
– De är väldigt bra båda mina två och sedan har vi ju faktiskt In Range också som inte är dålig heller, så jag är väldigt nöjd med alla mina tre som vi kommer att ta ut i försöken. Det gäller att ha lite tur på vägen, i så fall är faktiskt alla tre hästar som kan vinna Hambletonian.
Försöken till Hambletonian avgörs på Meadowlands nästa lördag, den 31 juli. Finalen avgörs en vecka senare, den 7 augusti.

Skapad: 2021-07-22