Veijo och Hanne flyttar till Vermo

Efter 34 år vid Åbytavet. Nu flyttar Veijo Heiskanen till Finland.
Tränaren etablerar sig tillsammans med sin sambo Henna Halme på Vermo travbana.

Veijo Heiskanen har varit verksam i Sverige sedan 1980-talet och sedan 1987 har han tillhört tränarna vid Åbytravet. Men från och med september tar kontraktet vid den närbelägna träningsanläggningen Balltorp slut och Heiskanen har den senaste tiden sökt efter en ny plats för sin verksamhet. Flera banor i Sverige har varit aktuella men nu är beslutet fattat – Veijo återvänder till Finland och Vermo.
– Det här har varit en stor och också lite stressande process när vi visste att vi måste lämna vår nuvarande plats och det fanns många alternativ. Det fanns flera travbanor i Sverige som man skulle ha kunnat göra kontrakt med, men det kändes rätt att flytta till Finland och Vermo, säger han i ett pressmeddelande från banan.

 

Veijo Heiskanen, tillsammans med sambon Henna Halme, kommer från och med i september att etablera ett stall på Vermo travbana utanför Helsingfors. Sammanlagt har de tjugo boxplatser fördelade på två stallenheter vid Vermos stallbacke.
– Jag har varit i Sverige halva mitt liv, men det är alltid lite lättare att komma tillbaka till hemlandet än någon annan plats. Jag har alltid varit bra på att anpassa mig till olika platser. Även Hennas framtidsplaner påverkade beslutet. Hon vill satsa på branschen på riktigt och jag vill vara med så länge jag kan.

Skapad: 2021-07-22