Odd Herakles var ensam på banan

Långtifrån något världsrekord.
Men en fin tid av världens bästa kallblod Odd Herakles i Bollnäs på lördagskvällen.
Elvaåringen var överlägsen och hade behövt hjälp för en rekordnotering och segertiden skrevs till 1.19,3 över 1640 meter.

16 år har gått sedan Jan-Olov Perssons Järvsöfaks travade världsrekordet 1.17,9 över kort distans.
På fredagskvällen var kretsen runt dagens stora kallblodsstjärna Odd Herakles ute efter rekordet igen. Och misslyckades än en gång.
I Bollnästravets Elitsprint över 1640 meter ingick en bonus på 50 000 kronor för en ny världsrekordnotering. Men hästen pressades aldrig.
Tom Erik Solberg öppnade första 500 efter 1.17,9 och varvet på 1.19,2. Odd Herakles klev över linjen på tiden 1.19,3 över 1640 meter med bilstart.
I rygg bet sig Tomas Pettersson fast med Jan-Olov Perssons B.W.Sture som var klart positiv tvåa , utan chans att utmana vinnaren men en bit före de övriga.
Det här var 15:e gången Odd Herakles travade under kilometertiden 1.20 i lopp.

 

Odd Herakles ägare Odd Paulsen hade rest från Norge för att se den elvaårige hingsten tävla.
- Så som han ser ut nu är det i vart fall omöjligt att låta honom sluta tävla, sa ägaren som rent teoretiskt skulle kunna låta sin häst tävla i ytterligare fyra säsonger.
Bollnästränaren Fredrik ”Frasse” Fransson tränar Odd Herakles under gästspelet i Sverige då tävling kombineras med avel på stuteriet Monster Trav.
Andra veckan i augusti får hästen åka hem till Norge igen.
- Vi vet inte hur vi gör med starter framöver men det kan bli så att han får vara med i Moe Odins Äreslöp på Klosterskogen 4 december, sa delägaren Odd Paulsen.

 

Skapad: 2021-07-17