Calle Crown med Takter i Hugo Åbergs

Startfältet i Hugo Åbergs Memorial tar form. Calle Crown är den fjärde hästen att bli klar.
I storloppet ska han köras av Johnny Takter.

Det är tisdagen den 27 juli som Jägersros höjdare Hugo Åbergs Memorial avgörs. Den svenska travsommarens sprinterklassiker erbjuder 1 609 000 kronor till vinnaren. Den fjärde hästen att bli klar för loppet är Calle Crown som därmed återvänder till svensk mark efter att de senaste åren varit ”bofast” i Frankrike där han skördat fina framgångar. Det blir hästens första start i Sverige sedan fyraåringssäsongen. Kusk bakom Calle Crown är också klar – det blir Johnny Takter som tar plats i sulkyn.
– Jag tycker att det här ska bli jättekul. Jag vet inte hur fort han kan springa, men dagens ”Calle” är en mycket bättre häst än den som åkte ned till Frankrike som fyraåring, säger tränaren Tomas Malmqvist till Jägersro.
Sedan tidigare har både Who’s Who och Very Kronos, senast etta respektive tvåa i Norrbottens Stora Pris, blivit klara för Hugo Åbergs. Det har även spännande italienaren Alrajah One. Vinnarna i Årjängs Stora Sprinterlopp och S:t Michel-Ajo, som avverkas i helgen, kommer erbjudas två platser i Hugo Åbergs.

Skapad: 2021-07-16