Ce Bello Romain vann Kymi rand Prix

Två Franska hästar var med i Kymi Grand Prix 2021 och de var också dessa två som stred om segern. Ce Bello Romain vann tillslut efter en riktigt skarp insats i sitt första utlandsäventyr.

Nioårige valacken Ce Bello Romain hade på 68 starter aldrig tidigare tävlat utanför Frankrikes gränser. I 69:e starten åkte han till Kouvola i Finland och vann Kymi Grand Prix, Finlands näst största travlopp med en segercheck på 100 000 euro till vinnaren.
Startkanonen Next Direction tog relativt behändigt ledningen från en överraskande snabbstartande Aetos Kronos. Den sistnämnde hade chansen att lämna sitt innerspår och ta en position i andraspår men valde att fortsatt löpa i rygg på ledaren. I princip så fort hästarna hittat sina positioner kom attacken från de franska gästerna. Först gav sig Delia Du Pommereux ut i tredjespår och snabbt svarade Ce Bello Romain på hennes angrepp och tog positionen först i tredjespår redan 1300 meter före mål. Kusken Anthony Barrier drog i det skedet Ce Bello Romains tussar ur öronen för att få honom att avancera. 

Trots det offensiva upplägget var det de franska hästarna som 500 meter kvar tryckte sig förbi konkurrenterna och därifrån stod kampen mellan Delia Du Pommereux på innerspår och Ce Bello Romain i andraspår. In på upploppet kopplade Ce Bello Romain greppet, men Delia Du Pomereux såg ut att kunna kontra. Tillslut blev segermarginalen en halvlängd och segertiden för Ce Bello Romain landade på 1.11,6.
Seismic Wave svarade för en fin insats efter en skarpt sistavarv och tog tredjeplatsen. De andra svenska deltagarna, Aetos Kronos och Short in Cash, hade ingen bra dag i Finland och bägge galopperade in på slutrundan efter invändiga löpningar.

Skapad: 2021-06-19