Who’s Who dyker upp i striden med rätt resa

Som fyraåring vann han Svenskt Travderby och som femåring Jubileumspokalen.
Men i den äldre eliten väntar han fortfarande på den där riktiga fullträffen.
På lördag kan den komma i Norrbottens Stora Pris.
- Får han sin resa dyker han absolut upp i striden, säger stjärntravarens tränare.

Vid det här laget är sjuårige Who’s Who (V75-7) etablerad i den yppersta eliten. I fjol slutade han tvåa i Åby Stora Pris och årets säsong inleddes med två raka triumfer i gulddivisionen innan ett allt för tufft upplägg i Paralympiatravets final bröt segersviten. Under elitloppshelgen på Solvalla för ett par veckor sedan höll han mycket starkt till andraplatsen i Harper Hanovers lopp. Men den där berömda pricken över i saknas.
- Han har varit långt framme men han har inte vunnit något stort lopp som äldre. Vi jobbar för att det ska komma och det klart att jag skulle ranka en seger på lördag väldigt högt, inget snack om det, säger Pasi Aikio.

Resan till Bodentravet från Menhammar på Ekerö strax utanför Stockholm är 95 mil lång.
- Det är några mil och vi åker någon gång på natten mot lördag, så att han hinner fram i tid för att vila lite grann före loppet.
Who’s Who brukar inte ha några problem med att resa så det är inget som oroar. Och att döma av hans senaste prestation är det en formstark häst som reser till midnattssolen för att jaga ett förstapris på en miljon kronor.
- Han var riktigt bra i Harpers. Han gick ett tufft slutvarv och höll bra. Att en häst (Wild Love) som följt med bakom hade mer kräm kvar den sista biten är inget att säga om.
Solvallatränaren förväntar sig en lika bra prestation av sin häst den här gången.
- Han har tränat på normalt och det finns inget att klaga på. Vi har inte kört något tuffare med honom men jag tror att formen är ungefär densamma som inför senast och då kommer han göra ett bra lopp igen.

Men det saknas inte motstånd i Boden. Årets upplaga av Norrbottens Stora Pris håller världsklass rakt igenom. Ettan och tvåan från lördagens Jämtlands Stora Pris, Vernissage Grif och Wild Love, är med igen, Gareth Boko gör sin första start efter tredjeplatsen i Elitloppet och topphästar som Moni Viking och Milliondollarrhyme vill säkerligen också ha ett ord med i laget. Favoritspelad blir troligen Very Kronos, som hade tur i spårlottningen och drog bricka två bakom startbilen. Who’s Who startar från spår sex.
- Det är jämna och riktigt bra hästar med i loppet och mycket hänger på hur det blir kört och vem som får bästa resan. Så är det ju, man måste han den där lilla turen för att vinna sådana här lopp. Men jag tycker att vi har en bra chans att vara med bland de tre främsta.
Det är jackpot på V75 och enligt prognosen kommer det ligga 47 miljoner kronor i sjurättspotten. Hur tycker du att spelarna ska behandla Who’s Who?
- Jag skulle inte lämna honom utanför kupongen. Får han sin resa dyker han absolut upp i striden. Det är min känsla i alla fall.

Skapad: 2021-06-14