Tre Svenskar i Prix de l’Atlantique

De slår ur underläge.
Men tre svenskar tar chansen mot världsstjärnorna i lördagens Prix de l’Atlantique i Paris.
Det handlar om Wild Love, Unique Juni och Calle Crown.

På grund av sina i sammanhanget låga prissummor mellan tre och fem miljoner kronor får de starta från bakspår bakom bilen.
Och nog handlar det om riktiga elddop för svensktrion som alla hävdat sig väl på fransk mark, men nu får ta sig an den yppersta eliten i helgens storlopp.
Bengt Simbergs Wild Love manageras för närvarande av Anders Lindqvist och slog till på Vincennes i förra veckan då hon noterade sin tredje seger för året på fransk mark.
Nu handlar det om Enghien, som bjuder på andra förutsättningar utan backe men med ett av travvärldens längsta upplopp.
Det är ingen nyhet för det sjuåriga stoet som segrade i sin enda start på Paris näst största bana, må vara i betydligt mildare konkurrens.
Även Jörgen Westholms Unique Juni kommer med bevisad knallform och seger från Vincennes i ryggen i sitt första gästspel på Enghien.
Tomas Malmqvists Calle Crown har till skillnad från de senare varit stationerad på fransk mark i flera år, där han tjänat grova pengar, men aldrig stött på motstånd av lördagens kaliber.

Favoriterna startar från framspår och hemmalaget mönstrar Prix d’Amerique-tvåan Davidson du Pont, Prix de Paris-vinnaren Etonnant plus järnstona Billie de Montfort, Chica de Joudes och framförallt Prix de France-vinnaren Delia du Pommereux – som genrepar inför sin första resa till Skandinavien och finalen av Paralympiatravet på Åby.
Lägg därtill Alessandro Gocciadoros hyperintressanta italienska duo Vivid Wise As och Vitruvio så har vi ett av vårens mest högklassiga startfält samlat i kampen om en total prissumma på cirka 1,7 miljoner kronor över 2 150 meter autostart.

Skapad: 2021-04-21