Dear Friend imponerade i Seinäjoki-race

Dear Friend imponerade för Johan Untersteiner när hon tog hem Grupp 1-loppet Seinäjoki-race.
Stjärnstoet vann på nytt löpningsrekord och inkasserade förstapriset på 700 000 kronor.
– Hon kändes fantastiskt fin och hade både tussarna och norsken kvar. Hon har aldrig känts bättre, berömde Johan Untersteiner.

I fjol var Halmstad-tränaren tvåa i det här finska storloppet med Pastore Bob. Året innan dess var han trea med samma häst. Men nu blev det en rejäl fullträff för Johan Untersteiner som styrde in sin egentränade Dear Friend till seger. Hon öppnade snabbt från spår fem bakom bilen och blixtrade till ledningen. Detta samtidigt som de båda förhandsfavoriterna Vernissage Grif och Heavy Sound galopperade bort sig. Den italienske topphästen redan innan startbilen lämnat fältet och Heavy Sound kort efter start i sitt försök att svara upp ledningen. Dear Friend trummade på framme i täten och öppnade första varvet efter 1.12,5. Hon hade sedan inga som helst problem att sprinta ifrån de andra över upploppet till en mycket lätt seger. Vinnartiden blev 1.11,7 över distansen 2100 meter med autostart.
– Hon kändes fantastiskt fin min häst och kunde lattja i ledningen. Jag tänkte på förhand att i första hand försöka komma till ledningen och vet sedan tidigare med Pastore Bob att det går att öppna snabbt från spår fem på den här banan. Jag förstod att de första 50 metrarna skulle bil väldigt avgörande, sa Johan Untersteiner.
– Hon fick varva på 1.12,5 och helst hade jag velat köra någon sekund långsammare men samtidigt är det en snabb bana. I sista kurvan kändes det bra och jag såg inga direkta hot. Jag såg bara till att hästen i rygg inte skulle få luckan för tidigt. Hon bara joggade undan och hade både tussarna och norskan kvar. Hon har aldrig känts bättre, fortsatte Johan och tillade.
– Hästen har varit skadad en hel del och jag har nästan varit nära att ge upp med henne. Det var också meningen att hon skulle betäckas efter första starten i år, men det är svårt att sluta tävla med en häst som är så här bra.
Tvåa i Seinäjoki-race blev Ubertino Grif från rygg på ledaren och trea blev Willow Pride.

Skapad: 2021-04-17