Millmighty vann efter dramatik

Millmighty hade loppet i sin hand och gick mot en överlägsen seger på V86®.
Plötsligt tappade han fokus och galopperade mitt i sista sväng.
Han hittade benen igen och hann fram till en bekväm seger.

Paw Mahony tog över ledningen in i första sväng och satte upp ett högt tempo. Millmighty såg ut som en kejsare hela loppet och var en vinnare hela loppet. Plötsligt kastade han sig i galopp 350 meter före mål och såg ut att vara ute ur loppet. Millmighty ställde sig snabbt och avslutade vasst och avgjorde i god tid så Paw Mahony kunde göra en segergest.
Bo Falsigs Appaloosa imponerade också. Hon fick den otacksamma uppgiften att trava utvändigt om ledande favoriten Danielle D.D. Nu spelade det ingen större roll för Appaloosa som redan i sista sväng hade knäckt ledaren och höll sedan undan för en ettrigt spurtande Beluga West.

 

Omgångens stora favorit Demon Ima/Johan Untersteiner vann och fick dela segern i V86-inledningen tillsammans med Mystic Mom/Carl Johan Jepson. Demon Ima fick en tung resa utvändigt ledaren och svarade för ett topplopp liksom Mystic Mom som avslutade strålande över upploppet.
Riina Rekiläs Finland var lösningen på V86-2. Ulf Ohlsson körde ett perfekt lopp och Finland tog sig förbi en snopen Sashay Kemp mitt på upploppet.
Björn Goop körde på chans med comebackande Mister Donald och det lönade sig. Armstrong Louis såg ut att ha loppet i sin hand i ledningen, men kunde inte svara när Mister Donald kom flygande kort före mål efter ett lopp som trea på innerspår.
- Han har känts väldigt fin och har tränat mest i sanden, sade Björn Goop.
Thomas Uhrberg gav Flirting Diamond en smakfull resa i andrapar utvändigt och hästen avgjorde mycket lätt före en tapper D'Amore som fick trava utan rygg hela loppet igenom.

Per Lennartsson har stallet på topp för dagen och han är snart tillbaka i sulkyn efter sin olycka för en månad sedan. Rikard N Skoglund ersätter med bravur och duon kunde räkna in en dubbelseger. Young King trivs i ledningen och Rikard körde vaket till täten efter 800 meter och sedan klev Young King undan till en säker seger.
Samma segerrecept använde sig Skoglund av bakom Smaragd Norrgård som också såg ut att trivas i ledningen.

Skapad: 2021-01-20