Söderberg tror mest på Classics Never Die

Lars-Göran Söderberg har laddat med en duo på hemmabanan Bergsåker.
Mest tror han på Classics Never Die i inledningen på V86®.
- Vi kommer byta bett på honom. Han fick ett intressant läge. Mats som kör är ruggigt bra.

En av trotjänarna på Bergsåker är tränaren Lars-Göran ”Lalle” Söderberg som drog igång sin rörelse 1993 och nu håller till på en gård i Västbo, som ligger 15 kilometer söder om Sundsvall. Där driver han sin verksamhet på egen hand utan någon anställd.
– Jag trivs med det här upplägget och jag har folk som hjälper mig när jag behöver det. Det fungerar bra, kommenterar Lalle.
För dagen finns tio hästar i stallet.
– Det antalet passar mig perfekt och jag gillar att jobba med djuren utomhus och det gör även att det blir lönsamhet i rörelsen.

När det gäller tränarstatistiken är Bergsåkerstränaren otrolig jämn när det gäller inkörda pengar till stallet de senaste fyra åren:
2017: 1 001 800 kronor.
2018: 1 105 800 kronor.
2019: 1 150 450 kronor.
2020: 1 115 200 kronor.
– På ett begränsat material har jag gnetat på och passerat miljonen inkört de senaste fyra åren. Det får jag vara nöjd med eftersom här inte står några dyrgripar i stallet.
Lalle är trogen Bergsåker men saknar tiden då Åke Svanstedt, Lasse Lindberg, Christer Nylander, Robert Bergh, Bosse Eklöf och Ulf Ohlsson härjade på Bergsåker.
– Vi har ju tappat många stora profiler de senaste åren, men vi har ett stort framtidsnamn i Daniel Wäjersten. Han är oerhört seriös och har fått en bra start på sin verksamhet sedan han flyttade hit. Allt tyder på att han kommer att gå en ljus framtid till mötes.

Lars-Göran Söderberg har en duo till start på hemmabanan inom V86 som delas med Solvalla.
Du inleder med 9 Classics Never Die (V86-1) där du väljer att stå vid sidan om och istället anlitar Mats E Djuse som kusk. Hur är läget med din fyraåring?
– Han är i bra form och hängde med godkänt näst senast från rygg ledaren i en snabb avslutning. Senast galopperade han från start och jag tror det var något i munnen som irriterade honom. Vi kommer därför att byta bett på honom. Allt känns bra med honom i träningen inför den här uppgiften och han fick ett intressant läge. Han har ju bara två vinster på 43 starter i karriären, men varit bland de tre vid 23 tillfällen. Klaffar det med positionerna kan han dyka upp på en plats.
Vad säger du om Mats E Djuse som kusk?
– Ruggigt bra. I början var han en lightversion av Örjan Kihlström, men jag tycker han tuffat till sig i loppen mer och mer. Det är svårt att beskriva, men han har en otrolig körhand och hanterar exempelvis kallbloden lika bra som Ulf Ohlsson. När han var ledig passade jag på att anlita honom den här gången.
Du kör själv 8 Fragolini Am (V86-5). Vad kan hon uträtta från 20 meters tillägg i Norrlands Elitserie stofinal med 150 000 i förstapris?
– Jag ligger lågt med henne. Hon var ute på Östersund senast och galopperade kort i första sväng. Sedan fick hon ett lopp i ryggar sista varvet, men på upploppet blev hon dödstrött. Efter loppet fick hon startförbud för orent trav. Hon åt och drack dåligt i några dagar, men har fått tillbaka aptiten igen och allt verkar normalt då hon ser fräsch och fin igen. Hon var helt enkelt nedsatt av något i den starten. Härifrån får vi smyga med och ta det vi kan få och hon känns som en mittfältare. Jag hade anmält henne med en amerikansk vagn, men då det blev spår två i volten blir det en vanlig vagn.

Skapad: 2020-11-30