Empire vill till Criterium Continental

Galopp som storfavorit i det danska derbyt och sedan två raka galopper på fransk mark.
På torsdagen fick Empire äntligen visat sitt kunnande vid en andraplats på Vincennes.
Dagen efter är Tomas Malmqvist nöjd och drömmer om större uppgifter.
- Skulle vi komma med i Criterium Continental så går vi ut där, säger Tomas Malmqvist.

 

 Han glänste i ett fyraåringslopp under Åbergs-kvällen.
Men i övrigt har Tomas Malmqvist undvikit att starta sin karismatiske fux på svensk mark.
Och så kommer det att förbli ett tag till.
Efter den snöpliga derbygaloppen styrdes kosan mot Vincennes, där hästen firade fina framgångar i vintras. Men starten blev trög med ytterligare två galoppmissar innan Empire på torsdagen tog sig samman och levererade en gedigen prestation som tvåa, knappt nerspeedad i en virvlande avslutning.
- Det var lite oturligt att min andra häst Eric the Eel inte kunde vara med i temposkärpningen i sista sväng och därmed släppte ut vinnaren. För Empires del gick loppet i opassande lågt tempo och han var inte speciellt trött efteråt. Galopperna har inte oroat mig, det har funnits anledningar, men de var ändå ett skönt besked att få se honom gå ett helt lopp och jag var jättenöjd med prestationen, säger Tomas Malmqvist som hoppas följa sina egna fotspår med en annan dansk kulltopp, Tumble Dust – hästen som 2014 skrällvann det stora fyraåringsloppet Criterium Continental vilket renderade i en biljett till självaste Prix d’Amerique.

 

En start i Criterium Continental 27 december har nämligen funnits i matchningsplanerna även för Empire, men med ”bara” två miljoner kronor på kontot kan det bli problem att komma med i loppet.
- Han skulle nog behöva vinna ett lopp emellan om han ska ha en chans att komma med och vi startar igen nästa vecka, i ett passande fyraåringslopp. Sedan får vi se hur det blir. Skulle vi inte komma med i Continental så är det ingen fara, hästen har andra lopp att gå i och kommer att vara kvar i Frankrike över vintern oavsett, säger Tomas Malmqvist.
Empire har segrat i 10 av karriärens 18 starter och aldrig varit sämre än tvåa i felfritt lopp.

 

Skapad: 2020-11-27