From The Mine är på bättringsvägen

Den akuta faran för travstjärnan From The Mine är över.
- Vi kan inte ropa hej riktigt än, men magen fungerar igen och det ser betydligt bättre ut i dag än i går, säger Umåker-amatören Catarina Norqvist.

Det var på torsdagen som profilen från V75, From The Mine, drabbades av kolik, förstoppning och magen slutade fungera. Ett livshotande tillstånd för en häst.
Natten till fredagen och på morgonen vände det – magknipen släppte och den lille grållen kunde uträtta sina behov efter veterinärhjälp.
- Han är dämpad och fortfarande tagen. Vi kan inte ropa hej riktigt än, men magen fungerar igen och det ser betydligt bättre ut i dag än i går. Men jag håller fortfarande ständig uppsikt över honom och kommer göra det minst ett dygn till. Han lämnas inte ensam just nu, säger Catarina Norqvist.
From The Mine skulle startat i Konung Gustafs XVI Silverhäst, gulddivisionens final på V75, på lördagen men är förstås struken.
- En V75-final betyder såklart ingenting just nu. När han hämtat sig så kommer det nya lopp
Hur mår From The Mine nu?
- Han är som jag sa dämpad och fortfarande tagen. Normalt är det en häst som det glittrar i ögonen på, en riktig spelevink, men nu står han mest i ett hörn och är lite ifred.
Hur mår du själv?
- Man känner sig nästan tom. Det har varit en enorm anspänning, jag tycker så mycket om hästen. När det är över vill jag sova, i natt blev det bara tre timmars sömn, säger Catarina Norqvist.

Skapad: 2020-11-27