Activated är tillbaka

I fjol kulldrottning med 4,7 miljoner insprunget.
På lördagen visade Activated att hon är tillbaka på allvar.
- Fantastiskt kul att få se henne så här igen, utbrast tränaren Fredrik Wallin efter att ha sett sitt stjärnsto bjuda på en patenterad slutrökare i Cqrl-Erik Lindbloms lopp på Örebrotravet.

Fantomspurter i Drotting Silvias Pokal och Stochampionatet gjorde Activated till fjolårets vinstrikaste fyraåring i landet bakom derbyvinnaren Attraversiamo.
Det hjälpte också Fredrik Wallin till en kometnominering till titeln ”Årets tränare”.
2020 har varit betydligt tyngre både för tränare och häst.
Men på lördagen visade sig Activated från sin bästa sida igen då hon för Carl Johan Jepson växlade fältet över upploppet i sin karakteristiska stil.
- Hon fick ett drömlopp, men det var otroligt skönt och härligt att hon får visa att hon kan. Det har varit väldigt mycket strul med mycket saker, det har inte fungerat alls. Därför är det fantastiskt kul att få se henne så här igen, sade en tydligt lättad Fredrik Wallin efter att ha räknat in säsongens första triumf på V75.

 

En annan som haft det motigare än vanligt på lördagarna är Timo Nurmos, men det ska ses i ljuset av att han dominerat V75 totalt de senaste åren.
Nu kom rena islossningen med inte mindre än fyra triumfer, samtliga understödda av Örjan Kihlström.
Det började med Cab Lane där Kihlström avvaktade i det längsta innan han vred ut i femtespår och precis hann dit i ett rafflande upplopp.
Resten av triumferna togs utan dramatik.
Prime Lini och Västerbo Pokerface släpptes båda till ledningen och klev undan utan att se det minsta plågade ut.
Den som imponerade mest i Nurmos-kvartetten var emellertid Seismic Wave, som ännu en gång styrkte att han har alla kvalitéer att vandra upp i yppersta eliten.
Kihlström kastade loss från kön på sista långsidan och visade tydligt att han hade slagit ledande Chapuy genom att plocka upp sin häst i samma veva som han kom upp utvändigt i slutsvängen. Över upploppet fick Seismic Wave åter fria tyglar och formligen brisade ifrån på 1.10,5/1 609 meter.
En tid som torde kunna vässas med besked i varm sommardag i maj.
- Jag tycker att de gick väldigt bra allihop, kommenterade segerkusken som fick frågan vilken häst som övertygade mest.
- Kanske var det Cab Lane som lyckades hinna fram från sin dåliga position på det här korta upploppet.

På tal om femåringar som står i den tidiga kön för elitloppsbiljetter så fick Jerry Riordans Zarenne Fas äntligen spräcka segernollan på svensk mark.
Hästen som tog ner Double Exposure från utsidan i Finlandia Ajo bjöds nu en behaglig ryggresa av Magnus A Djuse och tackade med att virvla förbi och försvinna i överlägsen stil.
Robert Bergh-tränade Kantens Rose och Kevin Oscarsson var den sjunde pusselbiten i en synnerligen favoritbetonad omgång.

Skapad: 2020-10-24