Captain Corey förlorade för frösta gången

Åke Svanstedts nya stjärna Captain Corey åkte natten till lördagen på karriärens första förlust i USA.
Tvååringen som var obesegrad efter fem starter sedan debuten var stor favorit i ett uttagningslopp i Breeders’ Crown och fick ett bra lopp i rygg på ledande Venerate, men var chanslös att utmana över upploppet.

Nästa helg tävlas det om stora pengar på Hoosier Park på andra sidan Atlanten. Då avgörs Breeders’ Crown för tvååriga-, treåriga- och äldre hästar.
Den här helgen körs försöken på samma bana och natten mot lördagen var det dags för tvååringarna och även de treåriga stona.
De svenska tränarna höll sig väl framme. Tre segrar och hela tolv hästar tog sig till final.
Marcus Melander tog hem ett försök då tvåårige In Range avgjorde via en vass spurt och Melander fick med sig ytterligare två hästar. Samma facit blev det för Nancy Takter, hennes Spoiled Princess visade sig vara bäst i ett av försöken för de treåriga stona.
Lucas Wallin-tränade Mazzarati skrällde i det ena försöket för tvååriga ston. Wallin fick med ytterligare en häst till final.
Förutom Captain Corey så fick Åke Svanstedt med ytterligare tre hästar i jakten på drygt två miljoner kronor som vinnaren av varje final belönas med.

 

Skapad: 2020-10-24