Wäjersten har två chanser

Svampen i Örebro är det första stora loppet för landets tvååriga travhästar.
I år avgörs loppet lite i skymundan då Svampen placerats utanför V75.

Det är dags för den tionde upplagan av Svampen och Örebros satsning på ett storlopp för tvååringar är en succé som sett många fina vinnare genom decenniet.
I år väntar 558 000 kronor vinnaren av Svampen och elva talanger finns med bakom startbilen i V4-4. Storloppet är alltså placerat utanför V75 och det har hänt tidigare. Förra året avgjordes loppet på en söndag inom GS75 och 2016 på en fredag inom V64, 2013 en söndag inom V64, samma sak 2012.
Daniel Wäjersten har två hästar till start i årets Svampen: Stoet Global Catwalk som han kör själv och valacken Immanuel K. som körs av André Eklundh.
Stoet Global Catwalk har inlett karriären med en seger och två andrapris och är den i fältet som tjänat mest pengar med sina 277 500 kronor. Valacken Immanuel K. har inlett med tre andrapris som resulterat i 57 500 kronor.
- Jag har inget emot att tävla med tvååringar om hästarna är mogna. Det är individen som får avgöra och i år kommer tre av mina 18 tvååringar att starta. Två av dem är med i Svampen och det verkar bra med båda även om det ser ut som tufft motstånd och bra hästar innanför dem bakom bilen.
- Global Catwalk har kanske mer hårdhet än Immanuel K., men samtidigt kommer han allt mer och han kommer även att lättas till den här starten. Det är svårt att värdera chanserna men jag är nöjd med båda mina hästar, säger Bergsåkertränaren.

Startlista
Svampen 2020
1 609 meter autostart
1. Aquarius Face – Adrian Kolgjini
2. Al Pacino – Dante Kolgjini (adrian Kolgjini)
3. Cool Kronos – Erik Adielsson (Svante Båth)
4. Irma Sisu – Magnus A Djuse (Mattias Djuse)
5. Global Catwalk – Daniel Wäjesten
6. Immanuel K. – André Eklundh (Daniel Wäjersten)
7. Heart Jubb (Torbjörn Jansson) Micael Broberg)
8. Manuel Flight – Conrad Lugauer
9. Custom Cash – Car Johan Jepson (Henry Rorgemoen)
10. Imperatore Doc – Åke Lindblom
11. Mi Ma Ohrtus – Rikard N Skoglund (Joakim Elfving)
Förstapris: 558 000 kronor

Skapad: 2020-10-23