Johan hade ingen flax med spåren...

En kvintett från stall Johan Untersteiner åker norrut från Halmstad till Färjestad och Karlstad på lördag för att vara med i Unionskampen. Men när startspåren lottades på söndagskvällen var det knappast så att tränaren gjorde vågen direkt.
– Helt ärligt. Jag blev deprimerad, kommenterar Johan Untersteiner inför Unionskampen som körts sedan 2005 på Färjestads oval.

Vad tycker du om Unionskampen generellt?
– Jag tycker det är roligt med ”landskamper” mot Norge då det kommer lite andra kuskar och rör om i grytan så att loppen inte blir så förutsägbara som de kanske annars blir emellanåt. Det blir en extra aspekt för spelarna att ta hänsyn till.
Hittills under året har Johan Untersteiners stall, som innehåller 107 hästar, startat 401 gånger och tagit 52 segrar, vilket ger en segerprocent och drygt 8,5 miljoner kronor inkört. En bit efter rekordåret 2017 då team Untersteiner körde in respektingivande 20,4 miljoner kronor och tog 142 segrar.
– Vi hade lite problem i våras då det gick lite trögt och sedan har treåringarna inte varit lika bra. Men nu känns det uppåt igen och stallet brukar leverera bra resultat under hösten, så vi hoppas på en bra avslutning på året.
Johan kan således bättra på årets siffror då han deltar i fem av de sju V75-avdelningarna med egentränade hästar och lämnar följande stallrapport.
10 Stand By Me (V75-1) gick bra senast, men ställs mot tuffa hästar den här gången. Den långa distansen ska inte vara några problem, men vi smyger med och får vara nöjda med en slant.
11 Kick The Dust Ås (V75-2) fick ett invändigt lopp på Jägersro och såg fin ut. Vi ställde in siktet på Färjestad efter det, men tyvärr fick han bakspår vilket dämpar förhoppningarna. Formen är i alla fall fin. Platschans.
8 Cyber Lane (V75-5) gick ett kanonlopp som trea i Åby Stora Pris bakom Moni Viking och Who´s Who. Drog ”Svarte Petter” i spårlottningen och plan A är att köra med honom till slut. Efter det här loppet siktar vi på SM.
8 Niky Flax (V75-6) var riktigt bra vid segern senast efter lite välförtjänt vila. Normalt har han gått framåt med lopp i kroppen, men även han fick ett uselt läge. Med honom måste jag ändå ladda med från start.
10 Sandsjöns Enzo (V75-7) har formen helt på topp och är snart förtjänt av att sticka nosen först. Han fick det bästa läget (!) av mina starthästar och är väl en av de som ska räknas i ett öppet lopp. Lång distans går bra.
Hur vill du summera V75-omgången för din del?
– Hästarna känns fina överlag, men de dåliga startspåren gör att jag måste ligga lågt på förhand, avrundar Johan Untersteiner.

Skapad: 2020-09-14