Bold Eagle slutade fyra i sin sista start

En av världens genom tiderna bästa travare avslutade karriären i belgiska Mons på söndagen.
Dubble Prix d’Amérique-vinnaren Bold Eagle slutade fyra i loppet efter en lång karriär som inbringat drygt 50 miljoner kronor.
- En makalös häst som hyllades som en kung efter loppet, säger Anders Lindqvist, travtränare i Frankrike.

Nioårige Bold Eagle har varit på tillbakagång under ett par säsonger och tränaren Sebastien Guarato har redan en ny stjärna i stallet.
Stallets Face Time Bourbon vann Prix d’Amérique i vintras med Björn Goop i sulkyn och samma häst och kusk vann även söndagens lopp.
Björn Goop körde sig tidigt till ledningen med Face Time Bourbon och tog en mycket säker seger på tiden 1.11,0 över 2 300 meter med bilstart.
Bakom avslutade Bold Eagle till fjärdeplatsen. Hästens skötare Hughes Monthule fick köra Bold Eagle i dennes sista start. En styrning han fått i gåva av ägaren Pierre Pilarski.
- Efter loppet hyllades Bold Eagle mer än vinnaren Face Time Bourbon. Det var en rörd Pierre Pilarski som fick berätta om vad hästen betytt och även skötaren fick säga sitt. Ett fint avslut, säger den i Frankrike verksamme tränaren Anders Lindqvist.
Söndagens lopp i Belgien - Grand Prix de Wallonie – har Bold Eagle vunnit två gånger.
Om det slutat med en tredje seger eller en andraplats i loppet hade nioåringen blivit Frankrikes genom tiderna vinstrikaste travare.
Nu behåller Timoko den platsen med 5 006 731 euro insprunget, med Bold Eagle som god tvåa.
- Det var synd att han inte kunde slå Timoko på ett sätt. Men det var rätt att sluta nu. Ingen kommer att glömma Bold Eagle ändå precis. Det är inte samma spänst i Bold Eagle. När han var som bäst hade han ju en sån enorm speed, en enorm acceleration, säger Anders Lindqvist.

Skapad: 2020-08-02