Raja Ribb spurtade bäst

En startgalopp hindrade inte Raja Ribb och Felicia Molin från att tokskrälla i silverloppet i Bollnäs.
Ekipaget var spelat på under en procent och lade grunden till miljonutdelningen på V75-spelet.
- Nu provar vi nog i Sommartravets final i Rättvik som han vunnit förr. Är Raja Ribb lika bra där som i dag är det inte omöjligt att han vinner igen, sa den 23-åriga segerkusken om hästen som tränas av sambon Kristofer Jansson.

Åttaårige Raja Ribb dansar som bäst under sommarmånaderna.
I augusti 2018 vann hästen Sommartravets final i Rättvik som nästan ospelad på V75.
Tomas Pettersson körde till segern värd 300 000 kronor den gången och nu på lördag 1 augusti kan det vara dags för Raja Ribb igen i det stora loppet.
Gävleproffset Kristofer Jansson tränar fortsatt hästen och sambon Felicia Molin lär få nytt förtroende i finalen i Rättvik på lördag.
- Vem som ska köra? Det blir nog jag tror jag, sa Felicia efter karriärens största seger i silverdivisionen i Bollnäs.
Raja Ribb stod med bakspår i voltstartsloppet och var bara spelad på 0,63 procent på V75®. Kanske gjorde den relativt okända kusk sitt till.
Felicia Molin har efter några lärlingsår hos Thomas Uhrberg och Sofia Aronsson nu ett jobb vid sidan av hästarna. En andraplats i ett lärlingslopp är det närmaste hon kommit en seger i travets elitserie före lördagen.
Hon var minst spelad i loppet och dessutom kunde valacken kosta på sig en startgalopp på vägen. Ändå blev det seger i silverloppet och 110 000 kronor in till Raja Ribbs ägare Stefan Sjödin boende i Hamrångefjärden.
- Helt otroligt. Raja är i form och så men jag trodde ändå att det skulle bli tufft från det där läget. Han ville inte räta ut sig och hoppade från start, sedan var jag tvungen att chansa invändigt. När han kändes så pass bra lyfte jag ut ett spår och det löste sig i den sista kurvan när några galopperade framför - han var verkligen jättebra, säger Felicia Molin om Raja Ribb som nu klev över miljonen intjänat.

Felicia Molins mamma är Solvallaproffset Solveig Molin, hennes morfars bror var Solvallatränaren Kurt Molin.
- Vi sa att om Raja Ribb gick bra här skulle vi prova att anmäla honom till finalen av Sommartravet. Jag är sambo med Kristofer och vi har några hästar tillsammans i Storvik i Gävle där han håller till, säger Felicia Molin som jobbar extra som personlig assistent och efter storsegern klev på ett nattpass på jobbet i i Hofors.

Omgången i Bollnäs blev inte helt lätt att lösa efter Raja Ribbs inledande storskräll heller.
Endast 26 system överlevde och betalningen sköt upp i 1 366 552 miljoner för alla rätt.
Solvallatränaren Timo Nurmos hade sex hästar med på V75 och deltog i alla lopp utom kallblodsdivisionen.
Nurmos fick med sig en seger. Champ Lane är ett riktigt löfte som den här gången promenerade runt till seger från ledningen i lägsta klassen (klass II) för Örjan Kihlström. En storfavorit på V75 och ett råämne som nu har fyra segrar på sex starter. Segertiden 1.12,9 över 2140 meter med bilstart.
Åttondespåret bakom bilen kunde ha blivit en fälla i debuten i V75. Men fyraåringen visade fin inställning när Kihlström körde till efter den första kurvan och överrumplade enkelt ledande Arabesque och kom till spets efter 600 meter. 55 procent var jättefavoriten Champ Lane spelad på.

Björn Goops Anthara Bi vann ett Breeders Crown-lopp från ledningen i juni. I Bollnäs toppade italienska försöket till Diamantstoet. Anthara Bi har nu tre segrar i stoloppen på V75, varav en final från i mars i år och tar snart klivet upp i stoeliten.
Segertiden 13,0 över 2160 meter är nytt svenskt rekord för fyraåriga utländska ston i voltstart över distansen.
Goop vann även Bollnäsloppet, gulddivisionen, med stallets Dreammoko efter att hästen ha kastats loss från tredjeparet utvändigt på bortre långsidan i ett lopp där tempot var ganska högt uppskruvat.

En våldsam inledning satt i benen på Viscount i loppet över tre kilometer (klass I) och Oskar J Anderssons sexåring förtjänar tapperhetsmedalj som höll till tredjepriset från ledningen.
Per Lennartsson satt bakom vinnaren Cyrano de B. (spelad på två procent) som höll farten rejält och kunde hålla smygkörde Timo Lane stången upploppet ner.
Norsktränade Rappnor vann ett försök i kallblodens Dubbelcupen i V86 i Bollnäs i början av juni för sin tränare Ole Johan Östre. Nu var sjuåringen tillbaka igen och spurtade till sig segern för Jorma Kontio i kallblodsdivisionen, Jon Olssons Minne
Solvallas Daniel Redén har haft italienaren Vae Victis Club i träning i tre månader. Örjan Kihlström rundande enkelt till seger från ett bakspår i den avslutade bronsdivisionen efter att travat först i tredjespår sista 700 meterna.
Storfavoriten Chapuy lyckades inte ta ledningen från innerspåret och kom bort i loppet.

Skapad: 2020-07-25