Önas Prince vann Juliloppet

Framgångarna fortsätter för Per Nordström.
I det anrika Juliloppet i Örebro kom en ny fullträff tillsammans med fina treåringen Önas Prince, som därmed har sprungit in över en halv miljon kronor.

Per Nordström har inte bara färske vinnaren av Stosprintern, Grande Diva Sisu, i stallet. Han har även en väldigt bra treåring i Önas Prince som har börjat karriären strålande. Under torsdagskvällen kördes Juliloppet på Örebrotravet inom V64. Det blev en väldigt enkel seger för Önas Prince som ledde från start till mål. Hästen tävlade barfota runt om för första gången och såg kanonfin ut. Det var Önas Prince femte seger i åttonde starten och han har nu sprungit in 576 200 kronor, eftersom den här triumfen var värd 125 000 kronor. Önas Prince var smått överlägsen före Vici Volantes som blev tvåa.

Det bjöds på flera fina prestationer inom V64 den här aftonen. I inledningen fick vi se en svettig insats av Jackpot Tooma som gjorde första starten för sin nya tränare Daniel Redén. Trots en stor startgalopp, där hästen tappade massor av mark, kom han i kapp fältet och Örjan Kihlström körde minst sagt offensivt. Han vred på tidigt i spåren och fram utvändigt om ledaren efter ett varv. Det hade han täckning för då Jackpot Tooma tog över täten ut på den sista bortre långsidan och sedan försvarade sig storstilat in i mål.

Robert Bergh-tränade Harper Seabrook vann enkelt ett fyraåringslopp från ledningen för Björn Goop och tjänade 75 000 kronor. Storfavoriten Dwayne Zet var tidigt slagen från utvändigt om ledaren och hårt betrodda Gulfstream Am galopperade på nytt bort sig, denna gången i utgången av sista kurvan.
Urban Kronos har kommit tillbaka bra efter en gaffelbandsskada som tvingade hästen till nästan ett års frånvaro. Med tre lopp i kroppen var hästen nu segermogen och vilken insats han svarade för tillsammans med Kim Eriksson. Trots ett lopp utvändigt om ledaren var Urban Kronos bara starkast till slut och tränaren Roger Walmann kan sträcka på sig då han har satt den här hästen i så fin författning igen.

Skapad: 2020-07-09