Barbro Kronos blev Båths 14:e E3-vinnare

Han kallas inte för E3-kungen för intet.
Svante Båth fortsätter att göra skäl för det namnet och nu kom 14:e segern i E3 genom Barbro Kronos i stoklassen.
Från positionen utvändigt om ledaren var hon bara bäst för Erik Adielsson.
– Det här är en riktigt bra talang, sa Svante Båth.
– Hon var ruggigt bra och jag är imponerade av henne, sa Erik Adielsson.

Svante Båth fortsätter att göra skäl för epitetet ”E3-kungen”. Han har haft enorma framgångar i de stora unghästloppen genom åren och framförallt i E3-finalerna. Nu har Båth plockat fram en ny stjärna i Barbro Kronos som såg till att Solvalla-tränaren bärgade sin 14:e seger i E3. Det var för övrigt den första segern i en stofinal över medeldistans och därmed har Båth vunnit i samtliga klasser i E3.
Barbro Kronos fick en tuff inledning i tredjespår runt första kurvan innan hon nådde fram utvändigt om ledande Chablis Ribb. Hon blev snabbt avlöst av Bank Wise As som kom fram utvändigt men Erik Adielsson valde att lämna andra par utvändigt efter ett varv och forcera fram utvändigt om ledaren igen inför slutrundan. Ett smart drag skulle det visa sig för när favoriten Loaded Maria attackerade sjuhundra meter kvar och drog med sig M.T.Perette i släptåg blev dessa kvar ute i tredjespår på slutrundan. Barbro Kronos slog klorna i ledande Chablis Ribb inne på upploppet och sedan säkert undan före en mycket bra avslutande Malvha Ha. Segertiden blev 1.13,8/2140a och förstapriset var 950 000 kronor.
– Det här är ju en väldigt bra häst och naturligtvis blir det mycket lättare som tränare och kusk att få jobba med sådant här material. Alla förstår att det är de större loppen vi siktar på framöver, sa Svante Båth efter ännu en storloppstriumf.
Även segerkusken Erik Adielsson strödde förstås lovord över det treåriga stoet efter Trixton.
– Jag är jättenöjd med henne och hon har utvecklats fint. Hon började karriären bra och sedan var hon lite sjuk. Men hon var så pass bra i försöket att jag hade lite feeling att det skulle gå vägen, sa Erik Adielsson.
– Jag tyckte att jag kunde kontrollera det hela utvändigt. Men även om jag kom dit jag ville så gjorde hon det väldigt bra. Hatten av för henne, det var ruggigt bra gjort. Jag är imponerad av henne.

Skapad: 2020-06-27