Cyber Lane var ruggigt bra

Cyber Lane är tillbaka!
Trots långt tävlingsuppehåll och knallhårt motstånd tog topphästen på lördagen hem den andra deltävlingen i Paralympiatravet.
- Målsättningen är att han ska matcha de allra bästa i år, sa hästens tränare och kusk Johan Untersteiner.

I fjol hade den forne derbyvinnaren en knackig säsong. I år är förhoppningen att han på allvar ska ta klivet in i den absoluta toppen. Av årsdebuten på Jägersro att döma är han redan där. Från fjärde par utvändigt levererade han en mäktig långspurt i tredjespår och kämpade sedan ner Velvet Gio i en rafflande upploppsstrid.
- Det var riktigt bra gjort! Han fick gå i eget anfall sista 600 meterna och det var bra att kunna tugga ner dem till slut. Det stod och vägde på upploppet och vi hade inte grepp förrän sista biten. Han kämpar verkligen hela vägen och vet var mållinjen ligger, sa Johan Untersteiner.
Cyber Lane årsdebuterade i motsvarande lopp förra året, när det fortfarande hette Olympiatravet, men i år var det en bättre häst som inledde tävlingsåret.
- Man sitter i regn- och snörusk hela vintern och ser fram emot den här dagen och att då kunna vinna direkt, det är en fantastisk känsla. Han var väldigt fin i travet i dag och det uppskattar man efter så här långt uppehåll.

I Derby Trial årsdebuterade kulltopparna Upset Face och Power men den väntade duellen uteblev. Adrian Kolgjini lyckades svara upp ledningen från sitt innerspår med Upset Face och då Robert Bergh valde att gå ner i rygg på ledaren med Power och sedan sitta kvar där när hästar fyllde på i andraspår blev loppet ett sömnpiller. Upset Face fick avverka de första 1 500 meterna på mycket långsamma 1.18,6 och hade efter det inga som helst bekymmer med att gå undan till komfortabel seger före skuggande Power.
- Det var ett skönt träningsjobb för honom med tanke på hur loppet blev kört. Det var en bra årsdebut, sa Adrian Kolgjini som nu kan blicka mot större uppgifter för den högkapable fyraåringen.
- Kungapokalen är hans första mål men han har egentligen bara ett riktigt stort mål och det är derbyt i september, så full fokus på det. Det är lång väg dit men jag tror att vi har hästen som kan göra det (vinna).

Robert Bergh var i stort sett nöjd med Power och fjolårets kriterievinnare lär utmana Upset Face när det drar ihop sig till större uppgifter.
- Han var för het och låg på alldeles för hårt för att jag ska vara helt nöjd med honom men han var väldigt fin och fick ett vilsamt lopp och det var bra, sa Robert Bergh, som istället fick vända upp för segerdefilering efter klass I.
Där dundrade han till ledningen med segervane Van Gogh Z.S. och därifrån bombade sexåringen undan på nya rekordet 1.11,7 över 1 640 meter med bilstart. Det var hästens åttonde seger i tionde starten sedan han kom i Robert Berghs träning.

Prosperous har hittat nya växlar sedan han i höstas flyttade från Halmstad till Henk Grif i Nederländerna. När han nu återvände till sitt forna hemland bjöd han på uppvisning. Från spår tolv bakom startbilen hade han rundat fram till positionen utvändigt om ledande favoriten Niky Flax i andra sväng och ett varv senare högg han tänderna i ledaren och klev undan till överlägsen seger, den sjunde på åtta starter för Henk Grif. I sulkyn satt Björn Goop.

I diamantstoet gjorde fyraåriga Waiting Hill Hall en stark debut i Thomas Uhrbergs regi när hon rundade till seger från fjärde par utvändigt sista 700 meterna.
Omgångens största favorit Knowledge’em fick sträcka vapen mot Pär Hedbergs Fredric Palema i klass II sedan denne tagit hand om ledningen och gått undan till enkel triumf.
Björn Goop tog hem den avslutande bronsdivisionen med egentränade Giant Shadow.

Skapad: 2020-04-04