Greenshoe årets häst

På söndagen utsågs Greenshoe till Årets travare i USA och hans svenske tränare Marcus Melander prisades som Årets tränare.

Den årliga hästgalan i USA arrangerades i Orlando på söndagen och Greenshoe utsågs till Årets travare med bred marginal. Det är medlemmarna i U.S. Harness Writers Association som röstar fram vinnarna och den svenskägde superhästen fick 95 av totalt 146 röster. Detta efter en enastående treåringssäsong med 10 segrar på 13 starter och nästan tolv miljoner kronor insprunget.
- Han hade en bra säsong. Att han missade segern i Hambletonian (tvåa bakom Forbidden Trade) var den största besvikelsen, men vi kan inte gå tillbaka i tiden. Det loppet är kört. Vi är glada över att han vann en del andra stora lopp och presterade så bra som han gjorde hela året. Det var ett privilegium att träna hästen och förhoppningsvis kommer jag träna en del av hans avkommor i framtiden, sa Marcus Melander enligt ustrottingnews.com.
27-åringen har gjort kometkarriär i Nordamerika sedan han flyttade dit inför säsongen 2014. Han är även tränaren bakom Gimpanzee och Green Manalishi, som stångats med Greenshoe i kulltoppen, och under galakvällen fick han motta pris för Årets tränare. Även utmärkelsen för Årets ägare gick till Sverige och Anders Ström (Stall Courant), som satsar hårt i Nordamerika och bland annat är majoritetsägare i Greenshoe.
Kvällens tyngsta kategori, Årets häst, gick till Nya Zeeländska passgångaren Shartin N. Det är första gången som utmärkelsen går till en häst uppfödd utanför Nordamerika och det är första gången den går till ett passgångarsto.

Skapad: 2020-02-23