Petri har en jättetalang till start

Han har varit helt överlägsen i fem raka segrar och är obesegrad felfri. Maestro Crowe är Petri Puros nya stjärna och han blir klar favorit i V86 på onsdag.
– Det är en jättetalang som tränar med de bästa hästarna i stallet och är oberörd efteråt. Sköter han sig ska det till en jäkla häst för att slå honom, säger Puro.

Onsdagens V86-omgång delas mellan Åby och Solvalla. Petri Puro har tränat många stjärnor genom åren och selar nu ut en kommande sådan inför den stora publiken. Maestro Crowe, som är en lillebror till ingen mindre än stjärnstoet Cash Crowe, ser inte ut att vansläktas. Han debuterade i maj i fjol som fyraåring och tog fem raka segrar i okörd stil. Det blev överlägsna och imponerade segrar varje gång och han blev snabbt en snackhäst. Tränare Puro jämför honom med sina V75-stjärnor i stallet.
– Maestro Crowe (V86-3) är en högkapabel häst som har tagit lite tid på sig innan han har släppt till. Men han har samma kapacitet som Burning Man och Martin de Bos. Den enda skillnaden är att han bara har 100 000 kronor på sig. Han tränar ihop med dem och kommer in till stallet helt oberörd efteråt. Det är en stor talang med en väldig motor och styrka i sig, säger Petri Euro.

Men i senaste starten bröts segersviten för Maestro Crown som galopperade i utgången av sista sväng.
– Han har varit väldigt barnslig tidigare och det har varit svårt att köra honom i ledningen där han har sprungit och vinglat. Han ser lite mycket saker runtomkring sig och man måste göra några bilprovstarter med honom innan loppen. Annars springer hästen och bromsar och är lite rädd.
– Senast blev han rädd för hästen som kom bakifrån och hoppade ner på innerplan helt plötsligt och galopperade. Det hade varit bättre om han suttit kvar i dödens hela vägen och haft sällskap istället för att köra till ledningen. På så vis kan han vara lite opålitlig.
– Hästen har i alla fall tränat bra efteråt och gått snabba intervaller. Han fick ett rejält jobb förra veckan och jag var mycket nöjd med honom då. Han är stark men lite bekväm och det passar bra med Peter Ingves som kusk. Han är bra på att köra kallblod och den här är lite som ett kallblod att köra. Man måste ha hästen i handen hela tiden, säger Euro.

Maestro Crowe startar i den tredje V86-avdelningen från spår fem bakom bilen. Det är medeldistans och Peter Ingves sitter i sulkyn. Tränare Euro är optimist och tror på toppchans felfri. Han berättar även om en utrustningsändring.
– Han har gått med halvstängt huvudlag tidigare men har blivit lite rädd när hästarna har kommit bakom honom. Därför byter vi till ett öppet huvudlag den här gången.
– Man måste värma hästen två gånger och det ska vi göra nu också. Förr i tiden värmde man ofta hästarna två gånger men numera är det vanligt att man bara värmer en gång.
– Sköter han sig är det en jättebra chans. Han har visat så hög kapacitet att det ska till en jäkla bra häst för att slå honom. Mina hästar i stallet är i bra form och den här milda vintern har gjort att de inte har behövt stå över träningen, säger Petri Puro.

Skapad: 2020-02-10