Berghs miljontrio är med igen...

För en månad sedan såg hans Digital Ink, Indra’s Secret och Ginny Weasly till att sju rätt på V75 delade ut 4,3 miljoner kronor.
När V75-cirkusen på nytt drar till Bergsåker är Robert Berghs miljontrio med igen.
Och Åbytränaren har ytterligare två segerbud...

Ginny Weaslys (V75-6) praktskräll på Bergsåker 14 december gjorde att sjurättsutdelningen på V75 drog iväg till 4,2 miljoner kronor. Dessförinnan hade hedershästen Digital Ink (V75-3) vunnit gulddivisionen. Att dessa två ska slå till igen tror emellertid inte deras tränare.
- Digital Ink möter tuffare motstånd nu och har ett svårt läge. Han gör bra lopp varje gång men jag har väl inte samma känsla som senast han startade på Bergsåker. Då hade jag en känsla av att han kunde vinna men det blir svårare den här gången, säger Robert Bergh.
- Ginny Weasley har gjort det väldigt bra med skor. Det blev lite för tufft senast och hon hade lite jobbigt på banan på Valla också. Jag tror att hon gör ett bättre lopp nu med lite minusgrader och sådär. Hon gör nog ett bra lopp men måste ha klaff från 40. Det är väl lite outsiderchans.

Topptränaren tror att han själv kan sitta bakom vinnaren i Ginny Weasleys lopp – Indra’s Secret. Hon vann också under den där V75-omgången i december men efter tre raka fullträffar i Robert Berghs regi togs hon senast ur loppet efter en blytung inledningsrunda i tredjespår.
- Jag tror att jag har valt hästen som passar bäst i loppet. Det blev helt fel senast, det gick fort första varvet och jag kom inte framåt, men jag tyckte att hon kändes bra och hon ser fin ut. Jag tror att hon kommer göra ett riktigt bra lopp igen. Hon är ju stark.
Även stallets Au Pair Girl (V75-6) startar i loppet.
- Hon tycker jag är lite bättre när hon får gå i frontposition men vi får se... Hon är svårbedömd men har gjort bra lopp med skor.

Robert Bergh låter också klart uppåt beträffande Springbanks (V75-5) och Ivory di Quattros (V75-7) möjligheter.
- Springbank har jag lite förhoppningar på. Jag har svårt att bedöma femtespåret i volt men han är lugn och flegmatisk och jag hoppas att han löser det, för jag tycker att han också har varit lite bättre när det har varit hårt och fruset. Därför är jag sugen på att ta med honom upp till Sundsvall och testa V75. Löser han spåret har jag en känsla av att han kan vinna.
- Ivory di Quattro är bra men jag tycker inte att jag får något riktigt flyt med honom. Man jag tycker att han känns bra och jag vart sugen på att starta på V7 nu. 1 600 meter är ett litet minus men samtidigt fick jag bra spår och det är bara att köra så fort det går framåt. Jag vill verkligen testa för seger här och jag tycker att han jobbar så pass bra att det skulle kunna sluta bra.

Skapad: 2020-01-10