Det blir Djuse som vinner...

I Östersund pågår en brödrafight om championatet på banan.
21-årige Mats Djuse mot 19-årige Magnus Djuse.
Med tre tävlingsdagar kvar av travåret i Jämtland står det 21-20 i segrar.
- Jorden går ju inte under om det inte blir jag som vinner, men visst skulle det vara riktigt roligt, säger ligaledaren Mats E Djuse.

Djuse, Djuse, Djuse och Djuse.
Det är mycket ”Djusar” i travsporten för dagen.
I sporten känner alla till travfamiljen från Jämtland som nått sådana framgångar.
Äldsten Mattias Djuse, 30, är tränare på Solvalla med fina framgångar. Martin P Djuse, 27, har flyttat till Frankrike där han hjälper Mattias med hästarna där.
Så har vi då de två yngsta. Magnus Djuse slog igenom med dunder och brak i fjol som lånekusk – och i år har det gått ännu bättre för 19-åringen.
120 segrar och 8,7 miljoner kronor inkört ger Magnus A Djuse en plats tio i topp i den allsvenska kuskligan.
2019 är också Mats E Djuses år. Under hösten kammade han hem kuskchampionatet på Solänget i Örnsköldsvik – karriärens första.
- Det är klart att det kändes riktigt bra att vinna på Solänget. Så jag har ju ett championat nu i alla fall. Men ett hemma skulle vara större, säger Mats.

Efter söndagen står det 20-21 i championligan i Östersund.
Ulf Ohlsson har flyttat söderöver och har inte tävlat lika tätt i Östersund i år. Så för första gången kan det bli en Djuse på tronen när året summeras.
- Magnus har fler andraplatser än vad jag har, så det är jämnt. Vi vill vinna båda två så klart. Magnus surrar om att han kanske ska upp till Boden som också kör nu på torsdag. Men han lär nog tävla i Östersund tror jag, funderar Mats E Djuse.

2019 har sprungit på bra för Mats som är mitt uppe i sitt genombrottsår. På licenspappren står det att han är lärling hos Oscar Berglund. Men han är mer catchdriver än stalldräng. Eller vad sägs om fem miljoner inkört i år och 80 segrar på 685 starter!
- Även Rikard (N Skoglund) är mer och kör söderut och det öppnar ju vägen för oss andra kuskar.
Östersundsamatören Anna Charlotta Bergström har Secret of Joy som Mats vunnit tre lopp med i år i Östersund.
- Det finns andra hästar också som jag tagit fler segrar med men Secret of Joy är den jag kommer på just nu.

Lennart Djuse var proffstränare och farbror till bröderna och en släkting som gick bort för några år sedan.
Pappan Anders har drivit hästshopen på banan och tränat lite häst på amatörbasis under åren. Kvinnan bakom allt heter Maj-Britt.
- Mamma och pappa bor i Brunflo och…ja, de tycker att det är roligt att det gått så pass bra för alla. De följer med i travet båda två, särskilt pappa som nog ser alla lopp vi kör, säger Mats E Djuse.

Skapad: 2019-11-21