Survival Kit spurtade bäst i dimman

En 77-oddsare och en 24-oddsare i dimman på Bergsåker.
Det blev för mycket för spelarna på V86 och inget system klarade åtta rätt.
Därmed väntar jackpot nästa onsdag med 14 miljoner kronor i potten för åtta rätt.

V86-omgången inleddes i dimman på Bergsåker och bjöd direkt på en skräll efter ett rafflande upplopp där 24-oddsaren Survival Kit (se bild) spurtade sylvasst till skrällseger efter att Ulf Eriksson hittat luckan från fjärde invändigt. Magnus Träff tränar vinnaren.
Dimman på Bergsåker bjöd sedan på en jätteskräll i V86-5 där 77-oddsaren Texan Rose nosade ut ledaren Peat Chimney i sista stegen efter en resa i rygg ledaren tillsammans med Henrik Svensson. Anders Wallin tränar vinnaren som var streckad på under en procent på V86-spelet.
Värdet rusade från 4 364 kronor till 316 370 kronor på V86.

 

Star Advisor Joli är en häst som trivs alldeles utmärkt i ledningen och från spår 3 bakom startbilen dominerade Sofia Aronssons trefaldiga miljonär V86-2 från start till mål tillsammans med kusken André Eklundh. För övrigt Åbykuskens tionde seger i november!
- Han låg på lite för mycket mitt i loppet men det gick bra ändå. Han hade bäst form för dagen, konstaterade segerkusken.
Bakom Star Advisor Joli var favororiten On Track Piraten tapper som tvåa efter att tvingats gå utvändigt ledaren dryga sista varvet.
En annan häst som visade att han trivs i ledningen var favoriten Kinky Boots som dominerade V86-6 på Solvalla tillsammans med Carl Johan Jepson. Jimmy Nilsson heter Solvalla-amatören som tränar treåringen som tog fjärde segern i karriären på sju starter.

Imponerande vinnare
Dragon Starfly imponerade stort när han vann V86-3 efter ett lopp utvändigt ledande favoriten Arabesque. In på upploppet bara försvann Dragon Starfly ifrån konkurrenterna och det var hästens andra seger på fyra dagar…han vann även i Östersund i söndags. Robert Bergh tränar vinnaren och i segersulkyn satt Micael Melander.
En favorit som också imponerade var Bon Ego som trots spår 10 satt i ledningen efter drygt ett halvvarv tillsammans med Jorma Kontio. Väl i spets såg det femåriga stoet helläcker ut och hon dansade undan med mycket luft ner till övriga över upploppet. Björn Röcklinger tränar vinnaren som tog femte årssegern i tionde starten.
Björn Röcklinger var nära en andra V86-seger men Cavalier Brodde fick nöja sig med andrapriset i V86-7 efter en spännande slutstrid där Cesar F.C. höll undan med liten marginal. Kaj Widell skötte tömmarna bakom vinnaren som tränas av Thomas Lönn.
I V86-avslutningen såg det länge ut som att segern skulle gå till favoriten Veritas Grif men mitt på upploppet fick Örjan Kihlström full fart på Pastorns Lady och den fem-oddsaren sopade bort samtliga kvarvarande system på V86-spelet.

Skapad: 2019-11-20