Lome Brage gjorde ingen besviken

Som väntat blev det norsk totaldominans i Verners lopp på Solvalla.
Startkatapulten Lome Brage gjorde ingen besviken i karriärens etthundrade start.
- På tre steg så är han i tät. Det är en väldigt go häst, sade körande Erlend Rennesvik.

100 000 kronor i förstapris hade lockat tre av Norges bästa kallblod till den svenska huvudstaden en regnig novemberkväll.
Och föga oväntat visade sig trion klassen bättre än hemmalaget.
Tolvårige Lome Brage bekräftade att han fortfarande är rasens kung när det kommer till att lägga iväg bakom startbilen och pep till ledningen i ett nafs-
Därefter var dramatiken i princip över även om utvändige Troll Solen gjorde ett tappert försök att bjuda upp till kamp från utsidan.
Bakom dessa liftade Ingbest med till tredjepriset medan det var långt ner till de blågula där femårige Tekno Eld visade bäst gnista.
För Lome Brage blev det en skön revansch för floppen som favorit i Elitkampen och en indikation på att den flyfotade veteranen kan återvända till Solvalla sista helgen i maj.
- En helt fantastisk häst. Han är väldigt rask och har väldigt god inställning. När man kör på honom så sticker han bara undan, berömde Erlend Rennesvik.
Segertiden blev 1.22,9/2 140 meter autostart för Lome Brage som därmed ståtar med 46 segrar och 4,6 miljoner kronor insprunget på sina 100 starter.

 

Skapad: 2019-11-19