Brother Bill ledde runt om

Han spurtade strålande som tvåa i Kriteriet bakom Power.
Nu kom segern för Timo Nurmos-tränade Brother Bill som vann Breeders Crown för treåriga hingstar och valacker.
– Det är en fin häst och han var absolut inte trött, sa segerkusken Ulf Ohlsson.

Det kördes Breeders Crown-lopp för tre- och fyraåringar på Axevalla under tisdagskvällen.
Brother Bill spurtade strålande I Svenskt Travkriterium som tvåa bakom vinnande Power. Nu tog han hem segern i Breeders Crown för treåriga hingstar och valacker för Ulf Ohlsson. Brother Bill öppnade snabbt och kunde ta över ledningen i utgången av första kurvan. Han fick sedan bestämma och via en snabb slutrunda gav han inte favoriten Aetos Kronos skuggan av en chans. Den sistnämnde var blek som fyra från andra par utvändigt. Brother Bill trummade på i ledningen och när Ultion Face kom farande en bit ut i banan över upploppet ryckte Ulf Ohlsson tussarna på Brother Bill som svarade direkt och vann enkelt. Tränar gör Timo Nurmos och segertiden blev 1.14,4/2140a.
– Det är en fin häst och han skulle vara kvick från början och det var han. Han kändes fin och vi fick köra så sakta första varvet och jag ville dra upp tempot varvet kvar. Det kom någon ut i banan till slut och jag ryckte tussarna 50 kvar och då ökade han direkt. Han var absolut inte trött, sa Ulf Ohlsson.
Örjan Kihlström kommenterade Aetos Kronos fjärdeplats på följande vis.
– Han gick med skor och fast huva i dag, lite säkerhetsbalans. Han var inte lika vass som han har varit innan. Godkänd utan att vara lika vass som tidigare, sa Kihlström.

I Breeders Crown för treåriga ston blev det en imponerande uppvisning av Ganga Bae. Hon fick en dryg inledning med tredjespår runt första sväng och resten av loppet i dödens. Men trots det slog hon klorna i den ledande favoriten Gina Mearas hur enkelt som helst in på upploppet och gled retfullt enkelt ifrån till slut. Ganga Bae, som satt fast i Oaks-finalen senast, krossade sina konkurrenter och vann med krafter kvar. Det är Stefan Melander som tränar hästen och i sulkyn satt Örjan Kihlström. Segertiden blev 1.13,4/2140a. Gina Mearas höll till andraplatsen.
– Hon var fantastiskt fin och skötte allting själv. Det var bara för mig att hålla i mig, sa Örjan Kihlström.

Kihlström vann dubbelt då han även styrde in Aleppo Pine till seger i Breeders Crown för fyraåriga ston. Örjan lämnade ingenting åt slumpen utan sände tidigt fram Aleppo Pine utvändigt om ledande Adi Gallia. Hon gick i närkamp med denne in på upploppet och kopplade ett säkert grepp till slut. Det Roger Walmann-tränade stoet vann på tiden 1.13,9/2140a.
– Hon är ganska stark och väldigt snabb också. Det är en komplett och fin märr. Hon hade tussarna kvar och hade en lite växel till om det hade behövts. Hon hade sämsta spåret och gick med skor och hade tussarna kvar. Så hon håller verkligen sin fina form, berömde Örjan Kihlström.

I det avslutande Breeders Crown-loppet för fyraåriga hingstar och valacker blev det seger för Betting Gangster. Han tog direkt hand om ledningen och svarade resolut upp en tryckare från Tae Kwon Deo efter ett halvvarv. Över upploppet stegade Betting Gangster ifrån till en övertygande seger för Rikard N Skoglund. Tränar gör Jerry Riordan och segertiden skrevs till 1.13,4/2140a.
– Han öppnade väldigt bra i dag och jag kände redan i provstarten att det var andra grejer mot tidigare. Även om jag kände lite senast att han skulle kunna öppna. Jag bestämde mig för att köra i ledningen och han gick undan på ett bra sätt. I dag travade han maximalt och var väldigt spänstig, sa Rikard N Skoglund.
I snabbloppet som kördes inom V64 snuvade Pastore Bob och Johan Untersteiner pappa Peter och favoriten Heart of Steel på ledningen. Sedan såg Pastore Bob fin ut hela vägen och Johan gjorde allt för att Heart of Steel inte skulle få luckan i tid. Pastore Bob vann enkelt före Heart of Steel på tiden 1.10,7/1640a.

Skapad: 2019-10-15