Zacon Gio vann VM

Årets VM-guld i trav gick till Italien.
Fyraårige Zacon Gio utklassande sina konkurrenter i International Trot på Yonkers.

Återväxten bland Sydeuropas travare verkar vara högre än på länge.
Ett par timmar efter att franske Face Time Bourbon visat sina färdigheter i Helsingfors så slog hans italienske årskamrat Zacon Gio till i New York.
Fyraåringen fullkomligt utklassade sina mer garvade medtävlare i VM-loppet på Yonkers i New York.
Körande Roberto Vecchione kastade loss från andra par utvändigt inför slutsvängen och svepte förbi ledande Hambletonian-vinnaren Atlanta på några steg innan han försvann till nästan lika överlägsen seger som sin landsman Twister Bi gjorde i VM-loppet för två år sedan.
Det var tolfte raka för Zacon Gio som är obesegrad som fyraåring och tog skalpen på Face Time Bourbon då duon drabbade samman i Gran Premio Europa i våras.
Ett möte som i efterhand kan gå till historien som det första mellan världens två bästa travare.
- Jag visste att han kunde slå de här hästarna. Han är van att tävla på 800-metersbana och han har slagit Face Time Bourbon, som jag tycker är Europas bästa häst. Jag trodde att han skulle vinna, förklarade tränare Holger Ehlert sedan han räknat in segerchecken på motsvarande fem miljoner kronor.

Silvret gick till Danmark och Flemming Jensens tioåring Slide So Easy som knep karriärens särklassigt högsta prischeck på motsvarande 2,5 miljoner kronor i händerna på Åke Svanstedt. Kanadas Marion Marauder tog bronset medan Anette Lorentzons Guardian Angel As slutade fyra.
Sveriges representant tillika regerande mästaren Cruzado dela Noche bjöds en tuff spårfylld resa av Brian Sears och slutade femma.
Loppets flopp var hemmahoppet Atlanta som gav sig helt från ledningen.
- Hon är en speciell häst och jag vill inte se henne förödmjukad på det här sättet. Även om hon hade problem med att stå i ”detention barn” och inte drack på 24 timmar så ska hon inte vara så här dålig. När hon får gå i ledningen i så lågt tempo så ska bara sticka iväg. Jag är förkrossad, sade Nordamerikas ledande tränare Ron Burke.
Loppet enda svensktränade häst Norton Commander, som tävlade för Tyskland, galopperade vid ingången till upploppet under angrepp i vida spår från köposition.
Segertiden för Zacon Gio blev 1.11,7/2 011 meter autostart.

Skapad: 2019-10-12