Jimmy Takter till operationsbordet

Jimmy Takter lider av en tumör i ryggmärgen och ska opereras i veckan.
Det berättar den tidigare supertränaren i en intervju för harnessracingupdate.com.

Med en bra bit över en miljard kronor i totala prispengar genom karriären är Jimmy Takter den mest framgångsrike svenskfödde travtränaren genom tiderna.
I slutet av fjolåret avvecklade han träningsrörelse i New Jersey, USA för att få mer tid över till annat och spenderade bland annat en sommarmånad i Sverige med familj och vänner, för första gången 37 år.
Takter har även agerat catchdriver åt sin dotter Nancy Johansson och tidigare försteman Per Engblom och körde bland annat Hambletonian i år.
Nu blir det emellertid ett avbrott i det då Takter till harnessracingupdate.com avslöjar att han lider av en tumör som kräver omgående operation.
- Jag är van vid smärta, men det har blivit värre och värre. Senaste månaden har det gjort löjligt ont, berättar Takter som fått beskedet att sannolikheten att det rör sig om en elakartad tumör är väldigt liten, men att operationen som krävs är invecklad.
- Tumören sitter på ett väldigt komplicerat ställe, mitt i ryggraden inne i ryggmärgen. Problemet är om tumören har växt ihop med nervsystemet. Då blir det ett stort problem eftersom de inte kan ta ut den. I så fall kommer det att krävas cellgiftsbehandling eller strålterapi.
Takter säger att han vill genomgå operationen så fort som möjligt även om det oroar honom.
- Jag är lite nervös, självklart, eftersom man inte vet med en sådan operation. Man kan vakna upp och inte kunna röra fötterna. Eller så kanske man tappar känsel. Även en lyckad operation kan leda till nervskador, säger Jimmy Takter till harnessracingupdate.com.

Skapad: 2019-09-15