Lionel åter i vinnarcirkeln

Inte som förr.
Men inte alls slut som artist.
Trean från Prix d'Amerique 2017 – Lionel - tog på torsdagen första segern på länge med ägaren Göran Antonsen i sulkyn i Yarrah Bokos Ära i Oslo.
- Folk har tvivlat på honom och därför var det var jävligt gott att sätta den här!

ATG:s kavalkad med fem V75-omgångar på raken fortsatte på torsdagskvällen med tävlingar på Bjerke travbana i Oslo.
Förutom medverkan av Karlstadtränaren Erik Berglöf i ett par av loppen var det norska ekipage rakt igenom den här kvällen.
En tidigare svensktränad norsk häst fanns med i startlistorna. Nu nioårige Lionel har gått hem till ägaren Göran Antonsen i Mysen igen efter de framgångsrika säsongerna i regi Daniel Redén. I årets nionde start kom nu första segern för den sextonfaldige miljonären i 100 000-kronorsloppet Yarrah Bokos Ära
Göran Antonsen inledde från ett tolftespår med Lionel och syntes som sista ekipage så gott som hela vägen i det 2100 meter långa loppet. Under slutrundan drog betrodde Cash Okay tåget i tredjespår, med Ferrari B.R. och Lionel i släptåg.
Göran Antonsen väntade ända till upploppet med finishen och den gamle världstravaren visade återigen gott gry. Efter ett virvlande avslut hann Lionel fram till seger på målfoto – ett uppförstorat sådant - mot Kick Off Classic.
Segertiden skrevs till 1.13,7 över 2100 meter auto
- Det har varit tyngre för honom den här säsongen och folk har tvivlat på honom. Därför var det var jävligt gott att sätta den här! Jag hade skitiga glasögon och var inte säker på om vi hann fram. Men jag hade en bra känsla eftersom han ju kom kolossalt fort, sa Göran Antonsen.
Lionel slutade trea i Årjängs Stora sprinterlopp i juli och var oplacerad i Hugo Åbergs Memorial i den senaste starten. Nu kom första segern för året för fuxen som varvar tävling med avel i Norge.

 

Malene Berdalen tränar Norges bästa sto Madelen L.T.C.
I V75-6, ett lopp för ston, var Madelen L.T.C. ensam på plan sedan Eirik Höitomt låtit sexåringen svepa till ledningen efter 700 körda med ett mäktigt speedryck.
Madelen L.T.C. satt fast med lite krafter sparade i EM för ston på Solvalla för en tid sedan och missade fina pengar. Förstapriset 100 000 norska på Bjerke var välförtjänta.

Ulsrud Tea är Norges bästa sto på kallblodssidan. Efter 81 segrar i karriären fick den tolvåriga speedkulan prova på att tävla över tre kilometer för första gången.
Att ta in 60 meter på hästarna på start skulle visa sig övefmäktigt. Ove Kenneth Karlsens Ulsrud Tea var bra som tvåa efter överraskningen Horgen Lynet (tre procent) som kördes spårsnålt av Kristian Malmin
Momarken-tränaren Ole Johan Östre, 30, vann ett försök i Dubbelcupen i Åmål i juli med sexårige Rappnor. På torsdagskvällen tog den segervane hingsten karriärens 16:e seger i ett medeldistanslopp på Bjerke efter ett lopp i kön och ett fint avslut i spåren i den sista kurvan.
Storfavoriten Moe Tyr (53 procent på V75) agerade långt under normala standard och slutade fyra.
Övriga V75-lopp vanns av Riva Renn, körd och tränad av Stian Eilefsen, samt V75-dubblerande Åsbjörn Tengsareid som vann fyra lopp under kvällen varav segrarna på V75 kom med egentränade Gianluca B.R. och Troja Face.

Skapad: 2019-08-22