Food Money slog banrekord

Elvaårige Food Money är fortfarande stil going strong.
Han slog till med ett nytt banrekord på Tingsryds milebana i Grand Slam 75 - 1.09,8 över 1609 meter med bilstart.
– Hästen var jättefin och verkligen i bra form, sa segerkusken Peter Ingves.

Det var jackpot i söndagens Grand Slam 75 och efter två inledande skrällar blev utdelningen för sju rätt 145 776 kronor. Men en av de mer betrodda som höll var Food Money i den sjätte avdelningen. Hästen, som tränas av Thomas Jezek, tog ledningen direkt och anförde i ett jämnt 1.10-tempo. Han gled bara ifrån till en imponerande seger. Peter Ingves körde Food Money för första gången och kan titulera sig hundraprocentig bakom den trefaldige miljonären. Förstapriset i loppet var 60 000 kronor och eftersom det blev banrekord blev det en extra bonus på 50 000 kronor.
– Han bestämde tempot själv och det kändes bra i sista sväng. När jag begärde lite extra sista 50 fick jag ett bra svar direkt, sa Peter Ingves.

Det blev en överraskning i den inledande Grand Slam 75-avdelningen när Tagit Woodland blixtrade till ledningen från spår åtta bakom bilen. Han höll sedan säkert undan över upploppet ivrigt påhejad av Christian Fiore, som bjöd på en mycket ful drivning. Efter alla piskrapp över upploppet blev också Fiore rejält bestraffad med 6000 kronor i böter och en månads avstängning för felaktigt bruk av körspö.

Fredrik Persson skrällvann i GS75-2 med sin egentränade Benjamin S.H. som tog sin första seger i karriären. Hästen satt sist i loppet men levererade en riktigt vass spurt och fångade in ledande Galant Sisu kort före mål.
Magnus Dahlén-tränade Thriller N.P. var bara bäst i långloppet över 3218 meter i GS75-3. Trots en stenhård öppning där han körde om ledningen mot Breidabliks Cognac så behöll han täten för Carl Johan Jepson och hade även krafter kvar till slut för att gå undan till en säker seger före bra spurtande Zio Tom Jet.
En imponerande insats svarade Corleone D.K. för i den fjärde avdelningen tillsammans med Henna Halme. Trots en tuff resa via tredjespår och dödens var hästen bara starkast till slut och vann lätt. Tränar gör Veijo Heiskanen som dagen till ära fyllde 60 år. Veijo fick även en dubbelseger till stallet då Barack La Marc vann montéloppet för Sofia Adolfsson utanför Grand Slam 75.
En dubbelseger blev det även för Magnus Dahlén och Carl Johan Jepson efter att Veravia As vunnit den femte avdelningen med minsta möjliga marginal.
Grand Slam 75 avslutades sedan med att Johan Untersteiner ledde runt om med sin egentränade Niky Flax.

Skapad: 2019-08-18