Juncio Boko imponerade

Juncio Boko imponerade när han vann E3-consolation för sin tränare Per Lennartsson.
Gloria Sisu skrällvann E3 Consolation för ston med sin tränare Markus B Svedberg.
Tävlingarna i Örebro överskuggades dock av en tragisk händelse när Pampalo föll ihop och dog strax efter att han vunnit ett V64-lopp.

Örebro-travet inledde helgens dubbeltrav på fredagskvällen inför lördagens E3-finaler med dubbeljackpot på V75.
Det kördes consolation till E3 och i stonas avdelning skrällde Gloria Sisu för sin tränare Markus B Svedberg och tog en lätt seger.
Imponerade gjorde även Per Lennartssons Juncio Boko när han vann på tiden 1.12,7/1609a från dödens. En kanoninsats. Förstaprisen var 100 000 kronor i båda consolation.
– Han har en otrolig inställning och jag tyckte inte att det gjorde så mycket att vi hamnade utvändigt för ingen häst har orkat på innerspåret. Det verkar vara lite krävande. Hästen är under utveckling, sa Per Lennartsson.

Mellan de båda E3 Consolation-loppen så vann Pampalo ett V64-lopp för Linda Sedström. Men bara några hundra meter efter målgång föll hästen helt plötsligt ihop och dog.
– Jag såg efter målgång på tv:n att hästen började vingla och det såg inte bra ut. Jag skulle tippa att det är någon bristning i kroppen av något blodkärl eller så. Det är någonting som är trasigt helt enkelt. Jag tror att hästen kanske var död när han ramlade i backen av hjärtstillestånd. Tyvärr är det sånt som händer och det är väl tio år sedan det hände här på Örebrotravet senast. Det är tragiskt och obduktionen får visa vad som har hänt, sa Örebrotravets banveterinär Göran Karlsson.
Pampalo blev sju år och tränades av Johan Sedström i Örebro. Han tog 13 segrar och sprang in 958 350 kronor.

Skapad: 2019-08-16