Odd Herakles var makalös att skåda!

Odd Herakles svarade för en makalös insats när han vann Bollnästravets Elitsprint.
Han bombade runt hela fältet från spår tolv i ett stenhårt tempo och vann på 1.19,0 – snabbaste tiden i år av ett kallblod.
– I dag är han kanske den allra bästa kallblodshästen, sa segerkusken Tom Erik Solberg.

Tre fina kallblodslopp stod på programmet under onsdagens V86-tävlingar i Bollnäs.
Den värsta prestationen av dem alla kom i den avslutande avdelningen. Där hade det norska kalblodet Odd Herakles stor uppvisning när han blåste runt fältet och vann från spår tolv – över 1640 meter. Kusken Tom Erik Solberg lämnade ingenting åt slumpen och sände iväg sin häst direkt via tredjespår runt den första kurvan. Det blev en stentuff inledning där ledande Ingbest öppnade första femhundra metrarna efter 1.18,3. Odd Herakles fortsatte att pressa på och tog över täten varvet från mål. Han blev sedan tufft utmanad in på upploppet av Roli Eld men hade mod och styrka att svara honom också. Odd Herakles vann på tiden 1.19,0 över distansen 1640 meter med bilstart. Det är den snabbaste segertiden av ett kallblod i år. Hästen tränas av Lars O Romtveit.
– Han kändes så fin i värmningen att jag bestämde mig för att köra från start. Han gjorde ett fantastiskt lopp och i dag är han kanske den allra bästa kallblodshästen. När Roli Eld kom på upploppet visste jag att det skulle bli hårt men Odd Herakles släppte honom aldrig förbi sig, sa Tom Erik Solberg.

 

Det blev drygt två miljoner kronor för åtta rätt på V86 och den stora anledningen till den fina utdelningen är vad som hände i den tredje avdelningen. V86-omgångens gigantiska favorit Nordsjö Odin föll nämligen blytungt och hästen var streckad på hela 87 procent av insatsfördelningen. Nordsjö Odin hade avgjort allt och var på väg till en lätt seger när han helt plötsligt galopperade i ledningen in på upploppet. Detta efter att ha avväpnat ledaren från dödens och var på väg att brisa ifrån med flera längder. Tränaren och kusken Öystein Tjomsland tog på sig galoppen.
- Det var jävligt surt. Jag körde kanske lite för hårt på honom och trodde inte att han kunde galoppera i det läget. Han var helt överlägsen och jag gjorde en tabbe. Hästen visade i alla fall att han är bra, sa en självkritisk Tjomsland.

 

Nu gick segern istället till B.W.Prinsen och Jan-Olov Persson efter en resa som tredje häst på innerspår. Han avslutade bra över upploppet och tackade och tog emot förstaprisets 175 000 kronor när Nordsjö Odin galopperade. Segern satt skönt för Jan-Olov Persson som gjorde segergest.
– Det var en kuskseger, skrockade Persson skämtsamt efteråt.
– Det blev i alla fall en dubbelseger till stallet och det var verkligen stort. Han har tränat på bra hästen men det var oväntat. Jag har vunnit det här loppet sju gånger tidigare. När Faksen J:r vann var jag också förvånad då han slog bra norska hästar.

 

Erik Adielsson inledde V86-omgången genom att vinna med överraskningen Global Unlimited. Den Svante Båth-tränade hästen ledde runt om och vann knappt men säkert före Young Da Vici och Zinco Jet.
– Jag trodde inte att vi skulle hålla ledningen. Hade du sagt det till mig innan hade jag trott på vinstchans och att hästen var felstreckad. Skötaren Moa har gjort ett jättebra jobb och hon sköter även Global Welcome, sa Erik Adielsson.
Det blev skräll även i den andra avdelningen genom Massaj Käll och Leif Witasp. Hästen tränas av amatören Lars Stenvall i Rättvik.
– Egentligen är jag inte helt överraskad eftersom han alltid överträffar sig själv. Men med spår långt ut gjorde att jag inte trodde så mycket på seger i dag, sa Leif Witasp.
De två mest betrodda hästarna gjorde upp i V86-4. Ledande A Nice Gift S.H. duellerade upploppet ner mot utvändiga Caipirinha Razz. Men den sistnämnde hade problem med travet och var inte fullt körbar. Därmed höll favoriten A Nice Gift S.H. undan för Rikard Skoglund. Hästen tränas av Erik Holm.
– Jag var imponerad av henne vid segern senast men i dag var hon ännu vassare, berömde Skoglund.

Oskar J Andersson serverade Klack Nova en fin resa mitt i fältet i andraspår. I en tät slutstrid plockade hon ner ledande Alfa Betty kort före mål. Klack Nova tränas av Joakim Reiser i Bollnäs.
Adi Gallia tog andra raka segern för sin tränare Nicklas Westerholm när hon vann den sjätte avdelningen. Hon tryckte sig till ledningen i en tuff öppning och ryckte åt sig några längder in på upploppet. Men Wingmaster närmades sig hastigt den sista biten och höll sånär på att hinna fram. Mållinjen räddade Adi Gallia som vann med knapp marginal.
Erik Adielsson vann dubbelt på V86 när han även styrde in Robert Bergh-tränade Nyhet som ledde från start till mål.
– Han var riktigt bra jobbad och var stark. Det finns spring i den här, berömde Erik Adielsson.

Skapad: 2019-08-07