Makethemark spurtade hem St Michel Ajo

Genombrottet kom i Elitloppet.
På söndagen kom även segern.
Makethemark spurtade hem St Michel Ajo i övertygande stil.
- Hästen var värd det här och det var jätteroligt att komma hit och vinna, kommenterade Ulf Ohlsson efter en prickfri styrning.

Fastlåst trea i Elitloppet, tapper tvåa bakom Propulsion i Norrbottens Stora Pris och snöpligt nerspurtad av Vitruvio i Ulf Thoresen Grand International.
På söndagen fick Makethemark äntligen kliva in i vinnarcirkeln efter att ha tuggat ner konkurrenterna i St Michel Ajo i finska Mikkeli.
- Hästen kändes jättefin och jag hade mycket i tömmarna i sista sväng. Hästen i täten såg lite ansträngd ut, då kändes det bra, förklarade Ulf Ohlsson sedan han hittat andra par utvändigt och krigat ner ledande hemmahoppet Next Direction via den för Makethemark patenterade långspurten i tredjespår
- Hästen har visat att han tillhör eliten, men det är alltid dagsform och positioner som avgör de här loppen. Idag var det vår tur, fortsatte Ohlsson som tackade hästens tränare Petri Salmela.
- Vi har haft ett samarbete i många år och det var extra roligt att få vinna ett stort lopp i hans hemland.

Salmela själv var samlad, men samtidigt rörd över triumfen i loppet där han fick uppleva sin första stund i världseliten med sitt genombrottssto Plant the Seed, tvåa i världsrekordloppet bakom Smooth Blend 1993.
- Det är alltid fantastiskt atmosfär här i Mikkeli och jag försöker komma hit varje år. Det var här min karriär började med Plant the Seed och nu kan jag säga att jag fått fram en ännu bättre häst. Makethemark är hästen i mitt liv, berättade Salmela för de 11 955 åskådarna.
Den gången travades den engelska milen på 1.10,9, 26 år senare blev segertiden 1.10,2.
Next Direction höll till andrapriset medan svenskarna Pastore Bob och Bucks to Burn spurtade in till placeringarna bakom.
Belöningen för Makethemark blev cirka 800 000 kronor, vilket är hästens näst största triumf efter Jubileumspokalen i fjol.

Skapad: 2019-07-21