Short In Cash dominerade varje meter

Ett riktigt styrkeprov satte standarden för helgens trippeltrav på Axevalla.
Short In Cash fick äntligen betalt för sin skyhöga kapacitet då han dominerade varje meter av Axevalla Maraton.
- En väldigt fysiskt stark häst, berömde kusken och tränaren Björn Goop.

 Fyra varv på ett regnsmetigt underlag på banan med landets längsta upplopp.
Axevalla Maraton efter ett regnväder torde vara det närmaste man kommer en ren uthållighetstävling inom svensk travsport.
Nu blev årets upplaga ganska odramatisk sedan favoriten Short In Cash tidigt placerats i ledningen av Björn Goop som sedan tillåtits anföra i jämn 1.17-fart.
- Det är svårt att beräkna hur långsam banan är, men det kändes som ett bra tempo. Sedan ökade vi, förklarade Goop som redan i slutsvängen kunde kosta på sig en tumme upp mot stallbacken.
- Det var till skötaren. Jag kände att jag hade mycket krafter kvar i det läget. Det här var roligt, det är en väldigt kraftfull häst som haft mycket galopper och varit väldigt osäker. Vi har jobbat honom mycket tillsammans med andra hästar och han har blivit modigare hela tiden, förklarade Goop om femåringen som i fjol var finalist i såväl Europaderbyt som Breeders Crown, men nu fick sin största prischeck hittills på 200 000 kronor.

Men två hästar fick faktiskt springa ännu längre under kvällen.
Asger Molar och Nolimitjimit vann varsitt heat av Travveckans lopp och fick därmed avrunda kvällen med en duell över 1 140 meter, där segern gick till den senare.
- Han gjorde allt rätt och var bäst idag, konstaterade Lugauer vars femåring fick åka hem med 150 000 kronor på fickan.
Att köra lopp med sexsiffrigt förstapris förbehållet b-tränade hästar hör verkligen inte till vanligheten. Det utmynnade i en rafflande kamp mellan två av landets främsta amatörstall där Tina Lisells Perfect Dynamite visade sig snäppet tuffare än Berne Gustafssons Wellino Avenue.
Lika mycket pengar stod på spel för fyraåringarna när Frode Hamres M.S.Triple J. visade sig överlägsen från ledningen för Erik Adielsson.
Tvååringspremiären blev rumphuggen med fyra deltagare och två galoppörer. I den återstående duon visade sig Mizita Sound bäst, vilket kusken och tränaren Anders Zackrissons firade med en segergest.
- Det är alltid något extra med tvååringar och just tvååringspremiären är lite extra spänning. Nu kan vi fortsätta drömma, sade Zackrisson som samtidigt avslöjade att hästens storebror tillika stallets stjärna Devil Sound kommer att vara borta från travbanorna en längre tid.
- Han har tyvärr blivit skadad. Vi får sikta på nästa år, så illa är det.
V64-raden betalade 9 491 kronor för sex rätt och nu fortsätter helgen på Axevalla med dubbla V75-omgångar och söndagens höjdpunkt Stochampionatet.

Skapad: 2019-07-19