Goop tror på sin Nadal

Björn Goop är ständigt aktuell och V75-omgången i Årjäng är inget undantag.
Han har flera heta segerkandidater med från sitt eget stall, bland annat Nadal Broline som är favorit i Årjängs Stora Sprinterlopp.
– Han har tränat bra och känns jättefin, säger Goop.

Björn Goop kan mycket väl rama in V75-omgången på landets vackraste travbana i Årjäng. Han tränar och kör flera hårt betrodda hästar och har favoriten Nadal Broline till start från ett perfekt läge i Årjängs Stora Sprinterlopp. Stjärnhästen gjorde debut i Goops regi näst senast och vann då på 1.09,1/1640a, vilket var den snabbaste segertiden i Sverige i år. Senast floppade han dock helt i Oslo Grand Prix då hästen hade problem med sina hovar.
– Nadal Broline (V75-7) hade tränat bra och kändes jättefin inför debuten för mig. Det är i grund och botten en fin häst och jag var inte chockad att han vann, men däremot förvånad att han gick en så bra tid som han gjorde. Senast fick han det inte att stämma på banan och det slet väldigt hårt på hans fötter. Det var inte hans dag helt enkelt, säger Björn Goop.
– Nu känns han fin i träningen igen och har tränat bra. Han kommer att gå med skor bak den här gången. Det är flera startsnabba och bra sprinters emot och den som får bästa loppet har bäst chans att vinna.

Björn Goop kommenterar sina andra V75-hästar på följande vis.
– Ragazzo Da Sopra (V75-1) fick ett nästan omöjligt lopp senast och man kan inte ens bedöma den prestationen med tanke på hur loppet blev. Jag tycker ändå att han gjorde en bra prestation och det har han gjort i ett helt år. Eldorado B. är bra och ska rankas före med tanke på läget. Men min häst har tränat bra och det blir barfota runt om och bike och alltihopa. Han ska räknas men jag har respekt för värsta konkurrenten som har bättre spår.
– Timotejs Godis (V75-4) har haft en liten skada och har även behövt träna en stund. Hon känns bra men det är tufft att gå ut på V75 direkt och hon är heller inte så stabil i voltstart. Hon kommer antagligen att gå barfota men det är två minustecken som jag är lite orolig för.
– Twigs Ceasar (V75-5) gick bra vid segern och gjorde ett rejält lopp. Det har varit lite hackat och malet med honom och han har inte riktigt fått någon kontinuitet med tävlandet. Nu är det V75 och bakspår men hästen känns bra och är en outsider, säger Björn Goop.
Och avslutar:
– Jag har flera hästar som ska streckas och det är Nadal Broline i första hand och där bakom Ragazzo Da Sopra som är mest intressanta på förhand.

Skapad: 2019-07-12