Nurmos har flera heta chanser

Han toppar inte bara landets tränarliga utan även V75-ligan.
Inför V75 i Årjäng har Timo Nurmos flera spännande hästar till start.
Det blir dessutom barfota runt om för första gången på en av dem.
– Deede Star och Lady Nadine är mina bästa chanser, säger Nurmos som även varnar för en annan häst.
– Jag tror att Jaques Noir vinner när som helst.

Solvalla-tränarens hästar har sprungit in drygt 18,3 miljoner kronor i år och vunnit 100 lopp. Timo Nurmos toppar tränarligan klart och han leder även V75-ligan med 22 segrar i år. Inför lördagens V75-omgång i Årjäng har Nurmos fem hästar till start. Två av dem är favoriter och så här kommenterar Timo sina chanser i tur och ordning.
– Antonio Trot (V75-1) var röd i halsen efter senaste starten och inte som bäst. Han fick en paus och har tränat för fullt igen en tid. Hästen har gjort flera jättebra lopp i år utan att få vinna. Han är väldigt stark och gynnad av den långa distansen. Dåligt läge med spår åtta även om han är nedstruken ett hack. Han tål att göra jobbet själv men det är alltid tufft att göra det i V75. Jag tycker att man ska ta med honom på V75, säger Timo Nurmos.

– Deede Star (V75-2) är en fin häst med bra inställning som har vunnit fem av sju lopp. Han är lite fransk i gången men under utveckling. Nu har det blivit dags att rycka alla skor och jag tror att barfota runt om kommer att passa honom. Det kommer att bli bra för hästens aktion. Han kan öppna och hoppas att Jorma kommer iväg bra från innerspåret. Om hästen får ledningen eller ett fint lopp är det bra chans. Jag tycker att han och Lady Nadine är mina bästa chanser på V75, säger Nurmos.
– Lady Nadine (V75-4) var överraskande bra i comebacken och vann med krafter kvar på en 1.13-tid. Hon är inget träningslejon men blir helt annorlunda när det blir lopp. Hästen har känts fräsch och fin i jobben efteråt och tagit loppet på rätt sätt. Det blir barfota runt om igen och kommer hon till ledningen är det bra chans.

– Jaques Noir (V75-6) är mycket fint i ordning och jag tror att han vinner när som helst. Han spurtade mycket bra senast och var inte trött efteråt. Hästen hade för långt fram från ett dåligt läge och hade krafter kvar. Han har ofta otur med spåren men nu har han äntligen fått ett bra läge. Barfota runt om igen.
– Lexington Hall (V75-6) går jämnt och bra varje gång och har fin form. Han är mycket snabb ut men har dåligt spår och det kostar om man ska ladda från sådana lägen. Distansen är ett plus och det blir barfota runt om igen, säger Nurmos.

Skapad: 2019-07-11