Goop strödde lovord efter segern

Det var stora ord av Björn Goop i vinnarcirkeln efter att Ecurie D. tagit sin fjärde raka seger.
Det Frode Hamre-tränade superlöftet imponerande stort när han lekte med konkurrenterna från ”dödens”.
– Det är en häst utöver det vanliga. Han har ett enormt driv i steget, berömde Goop om den obesegrade talangen.

Den stora behållningen under tisdagskvällens tävlingar på Solvalla kom i treåringsloppet, tillika den andra V64-avdelningen. Ecurie D. har tidigare visat att han är något alldeles extra till häst och han bara fortsätter att övertyga. Björn Goop provade från början från åttondespåret bakom bilen men fick svar invändigt. Andrahandsavoriten Click Bait kördes i ledningen av Örjan Kihlström och Goop sände fram Ecurie D. fram utvändigt efter halva distansen. Han kopplade retfullt enkelt greppet på ledaren in på upploppet och det lyser klass lång väg om den här hästen. Ecurie D. avslutade 1.10 sista sjuhundra metrarna och kom i mål på tiden 1.14,7/2140a. Förstapriset var 70 000 kronor.
– Det kändes jättebra och på upploppet tog jag upp istället och han gick i mål med jättemycket krafter kvar. Den här hästen har verkligen utvecklats för varje start och han blir bara finare och finare. Det är en häst utöver det vanliga med ett enormt driv i steget. Han har en otrolig utveckling i sig, sa Björn Goop.

V64-omgångens största favorit Tangen Haap föll och det var Smedheim Solan som överraskande plockade ner honom till slut. Tangen Haap kom till ledningen i utgången av första kurvan men fick sedan en liten tryckare efter ett halvvarv. Han öppnade första rundan efter 1.23,1 och samtidigt sände Örjan Kihlström fram Smedheim Solan utvändigt om ledaren. Den Jan-Olov Persson-tränade hästen kopplade ett säkert grepp den sista biten.
– Det var roligt för det är en fantastiskt fin häst och nu har han jobbat sig upp till det här och kommit till formen. Emelie som sköter honom har gjort ett kanonjobb, berömde Jan-Olov Persson.
I V64-avslutningen blev det en rejäl körning i en utdragen kamp om ledningen mitt i loppet. Andrahandsfavoriten Stand By Ken fick köra sig till ledningen och försvarade den resolut när Robert Bergh kom farande med Mustle Hustle i den andra kurvan. Stand By Ken var tidigt slagen och galopperade uppgivet halvvarvet kvar. Muscle Hustle tog över täten och drog undan men inne på upploppet orkade han inte stå emot två smygkörda hästar. Det blev istället Obi Degato och Global Unspoked som gjorde upp och det var Björn Goop som lyfte in sin egentränade Obi Degato först på mållinjen.

En otäck olycka ägde rum innan tävlingarna började. En av Daniel Redéns bättre treåringar, D.Day Zet, fastnade i bladet bakom traktorn under uppvärmningen. Hästen skar upp vänster has och transporterades omedelbart till veterinärkliniken i Uppsala.
– Vi mötte traktorn under värmningen och hästen skyggade till. Det gick oerhört fort och jag vill inte säga så mycket mer innan utredningen är klar, säger Daniel Redén till Travronden.
– Hästen opereras just nu och jag vet inte om hur allvarligt det är. Vi får avvakta operationen och hoppas på ett positivt besked under onsdagen.

Skapad: 2019-07-09