Det var härlig Power

Det bjöds härlig sport när Solvalla avrundade årets upplaga av Margaretas Tidiga Unghästserie på tisdagskvällen.
Mest imponerade treårige Power som dånade runt sina konkurrenter från jumboposition.
- Blixten har slagit ner, han är en sådan häst som det kan bära iväg väldigt långt för, sade en synbart nöjd Robert Bergh.

Han presenterade sig för den breda travpubliken under elitloppshelgen.
Efter en miss som favorit i E3-kvalen visade Power nu åter att han är en häst för absoluta kulltoppen.
Robert Bergh körde med marginaler då han backade sist från start och sedan styrde på tredjespår redan varvet kvar.
Resten skötte Power som sköljde över fältet och satte klorna i ledande andrahandsfavoriten Karat Band redan i slutsvängen.
- Han blev het på Gävle senast och jag ville inte att han skulle spela upp sig idag. Det var långt fram, men jag har stor tro på honom. Manar jag på honom så sticker han varje gång jag säger till. Blixten har slagit ner, han är en sådan häst som det kan bära iväg väldigt långt för, sade Bergh sedan han kört i underkant i 1.10 sista 800 för att landa på 1.12,7/2 140 meter autostart.

Betydligt långsammare gick det för de treåriga stona där Örjan Kihlström gav ett lysande exempel på epitetet ”vilsam dödens” bakom Diana Zet.
1.18 första varvet innebar en ren speeduppgörelse där kuskens lovord kanske sade ännu mer än prestationen i sig.
- Det har känts att hon var på gång och hon var verkligen fin idag. Hon avgjorde verkligen på snyggt sätt, en riktigt fin märr, berömde Kihlström.
Fyraåringarnas lopp handlade helt om Timo Nurmos och Jorma Kontio.
Hankypanky Rubyred fick överta ledningen från Real Caviar och höll den senare instängd tillräckligt länge för att inte bli utmanad.
Comebackande Cab Lane fick jobba desto hårdare för sina 300 000 kronor då han forcerades till tät och tvingades avsluta i 1.09-fart för att hålla ifrån sig stallkamraten Amerindienne, vars trav emellertid föll ur helt sista biten. 1.12,3 över full distans i första starten på tio månader visar att den urstarka svenska kullen född 2015 har ytterligare en tänkbar stjärna i vardande.

Skapad: 2019-07-02