Kan Jesper Trot skrälla på hemmaplan?

Hästen har aldrig varit sämre än tvåa och nu maxas han i balans och utrustning.
Anders Zackrisson vill väldigt gärna vinna inför hemmapubliken i Kalmar med Jesper Trot(se bild).
- Jag har inte känt botten i honom ännu, säger Zackrisson som meddelar att det både kan bli första barfota runt om och jänkarvagn.

Midsommarhelgen avslutas traditionsenligt med V75 i Kalmar. Efter sill och jordgubbar är det alltid en stor publik som sluter upp på travbanan i Kalmar. Den här omgången innehåller vidöppna lopp och räkna med en och annan smällkaramell. En som mycket väl kan sitta inne med en sådan är Anders Zackrisson. Han tränar och kör Jesper Trot som har gjort sex starter för Kalmar-tränaren. Det har slutat med tre segrar och tre andraplatser och han kommer från färsk seger i V86.
- Jesper Trot (V75-4) är en stor och fin travare som inte gör mer än man begär av honom. Jag har haft honom sedan i oktober i fjol och han blir bara bättre och bättre. Han åkte på ett magsår och stod stilla hela december men från januari har det gått spikrakt uppåt. Han har gjort bra lopp varje gång och jag vet faktiskt inte hur bra hästen är, säger Anders Zackrisson.
- Näst senast var han riktigt bra när han vann ett tufft lopp över 2640 meter på en bra tid. Han visade fortsatt toppform senast vid en lätt seger och jag har stora förhoppningar på hästen framöver och tror att han får ett fint år.

Om Jesper Trot vinner på V75 är det en skräll då han i skrivande stund endast är streckad på fyra procent av insatsfördelningen. Han har ett perfekt läge bakom startbilen med spår två och tränaren sitter som vanligt själv i sulkyn. Det aviseras dessutom mycket intressanta ändringar i balans och utrustning.
- Vi ska testa barfota runt om och en jänkarvagn i värmningen. Om det faller väl ut så blir det första gången så i ett lopp. Spontant känns han som en barfotahäst och att det ska passa honom. När det är V75 och tuffare motstånd vill man göra det där lilla extra, menar Zackrisson.
- Jag körde honom i ett jobb i dag (torsdag) och han kändes jättefin. Han är inte alls tokig från start och öppnade bra senast men jag ville inte offra för mycket när jag såg att den invändigt ville köra i ledningen. Nu känns det som att de andra utifrån ska ta en längd på honom och jag kommer att prova från början.
- Hästen är fortfarande väldigt färsk i gamet men jag tycker absolut att han ska räknas. Det var ett tag sedan man fick vinna V75 så vi kommer att kämpa för det, säger Anders Zackrisson.

Skapad: 2019-06-22